Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 квітня, 09:04
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/12/u-kropivnitskomu-prezentuvali-didzhital-platformu-institutiv-gromadjanskogo-suspilstva.htm
новини, 12 квітня, 09:04

У Кропивницькому презентували диджитал-платформу інститутів громадянського суспільства


Вчора, 11 квітня, в міській раді відбулася презентація проєкту диджитал-платформи інститутів громадянського суспільства Кропивницької міської територіальної громади - “Громадський простір Кропивницький” за участі представників різних громадських організацій.

 

Ідея такої платформи виникла вже кілька років тому, ще до повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну. Спочатку планували створити відповідний розділ на сайті міської ради, але можливості сайту не дозволяють вмістити інформацію про всі громадські організації міста. Згодом відділ комунікацій з громадськістю міської ради спільно із  ГО “Територія успіху” оформили цю ідею в спільний проєкт і подавали  на участь в конкурсі  Мінцифри. На жаль, конкурс не виграли,  але це дало поштовх працювати над виділенням коштів на створення такої платформи з міського бюджету.  В депутатському корпусі були як прихильники цієї ідеї , так і ті хто сумнівався, бо ж війна і ця ідея начебто не на часі... Але громадський сектор також має розвиватися і в умовах війни і це так само важливо, як культура, освіта, спорт тощо. Серед перших, хто підтримав проєкт — секретар міської ради Олег Колюка. Зрештою підтримали проєкт і депутати. Оголосили тендер, який виграла компанія-розробник програмного забезпечення “Онікс”. Під час створення платформи своїм досвідом із відділом комунікацій з громадськістю ділилися київські колеги. 

 

- Робота над платформою була досить довгою і копіткою. Депутати поставилися до цієї ініціативи з розумінням і підтримали її. І от сьогодні ми можемо продемонструвати перші результати роботи. Ця платформа дозволить інститутам громадянського суспільства долучатися до заходів інших організацій. Важливо, що це буде онлайн реєстр в одному місці, і це корисно як для вас, так і для влади з громадою. Я впевнений в тому що ми будемо активно співпрацювати і надалі, і ви долучатиметеся до платформи, - звернувся до присутніх Олег Колюка.

 

Власне, сам проєкт диджитал-платформи представила начальниця відділу комунікацій з громадськістю Оксана Горбенко.

 

- Така взаємодія міської ради в цілому і нашого відділу зокрема із вами є надзвичайно важливою. Мені б хотілося, щоб громада нашого міста знала про діяльність наших громадських організацій. Адже всього в місті станом на 2023 рік зареєстровано 1050 громадських організацій. Скільки із них є “видимими” і дієвими -  питання відкрите. А в реєстрі будуть усі активні організації міста, які внесли інформацію про себе через особистий кабінет, погруповані за напрямками. До того ж платформа - це також один із механізмів участі, - зазначила посадовиця.

 

Далі спеціалістка відділу Наталія Вавіліна розповіла про технічні можливості платформи та проінструктувала присутніх щодо створення особистих кабінетів користувачів і внесення інформації про організації.

 

Звучали й уточнюючі питання. 

 

Зрозуміло, що формат роботи для багатьох новий, можливо, навіть і складний, тому Оксана Горбенко наголосила, що спеціалісти відділу завжди на зв'язку з громадськими організаціями і готові проконсультувати. На зв'язку, за потреби,  і розробники платформи.

https://www.facebook.com/krrada.official

      

707Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: