Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 лютого 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/02/06/u-kropivnitskomu-obgovorili-natsionalno-patriotichne-vihovannja.htm
новини, 6 лютого 2023

У Кропивницькому обговорили національно-патріотичне виховання


3 лютого за ініціативи заступниці начальника ОВА Колтунової Катерини відбувся круглий стіл щодо актуалізації національно-патріотичного виховання в області.


У зустрічі взяли участь представники структурних підрозділів ОВА, обласної ради, територіальних громад, Українського державного центру національно-патріотичного виховання, керівників закладів освіти та патріотичної спільноти області. 


Учасники наради акцентували увагу на інструментах імплементації Закону України «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності» в області, стану справ з напрямком на місцях, в закладах освіти, профорієнтаційної роботи серед молоді, проблемними питаннями та шляхами їх вирішення. Під час обговорення присутні обмінялися досвідом та презентаціями кращих успішних практик реалізації проектів і заходів НПВ в області, а також особливостями їх реалізації у 2023 році, зокрема прозвучали пропозиції щодо відновлення курсів української мови, проведення занять з аеророзвідки та підготовки спеціалістів предмету «Захист України». 


Окрему увагу присутні приділили найбільш популярним серед молоді та традиційним для нашого регіону проєктам – Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл»(«Джура») та обласному національно-патріотичному проєкту «Захисник Кіровоградщини». 


Крім того, на засіданні анонсовано створення в області Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності, яка в подальшому опікуватиметься питаннями формування активної громадянської позиції, духовних цінностей українського народу, оборонної свідомості та патріотизму на Кіровоградщині.

https://t.me/kirovohradskaODA/6954

   

326Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: