Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/08/31/moz-vidklalo-zaplanovanu-na-1-veresnja-vidmovu-vid-paperovih-likarnjanih.htm
новини, 31 серпня 2021

МОЗ відклало заплановану на 1 вересня відмову від паперових лікарняних


Фото: kyivcity.gov.ua


Міністерство охорони здоров'я відклало запуск електронних лікарняних, який планувався на 1 вересня, пише lb.ua.


"Зараз понад дві тисячі закладів [з трьох тисяч] можуть формувати електронні лікарняні. Передбачений повний перехід з 1 вересня, але зважаючи на те, що є окремі відомчі лікарні - ті, що в глибинках, яким треба трохи більше часу - зараз юстується наказ, який продовжить цей перехідний період до жовтня", - сказав "Суспільному" прессекретар Міністерства охорони здоров'я Роман Борщ.


Він пояснив, що в спроможних закладах вже зараз можна оформляти лікарняні в електронному форматі, але деякий час медзаклади ще матимуть змогу видавати і паперові листки непрацездатності.


Електронні лікарняні в усіх медзакладах України намагаються впровадити з 2019 року. В тестовому режимі вони працюють більше року, а перехід всіх медзакладів на е-лікарняні був запланований на вересень 2021 року.


Згідно з процедурою, кожен лікар, який видає лікарняний, повинен підписати документ своїм цифровим підписом в електронній системі. Далі інформація через реєстр у Пенсійному фонді автоматично передаватиметься до Фонду соцстрахування, і там відразу знатимуть, що людина захворіла і їй призначено компенсацію, оскільки вона є платником єдиного соціального внеску.


630Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: