Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/08/06/moz-gotuetsja-do-chergovoi-hvili-covid-rozgljadajut-tri-stsenarii.htm
новини, 6 серпня 2021

МОЗ готується до чергової хвилі COVID: розглядають три сценарії


ФОТО: ЕЛЬДАР САРАХМАН


У Міністерстві охорони здоров’я пропрацьовують три плани перебігу чергової хвилі коронавірусу – помірний, оптимальний та песимістичний. 


Джерело: міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі "Україна 24", пише "Українська правда". 


Пряма мова: "У Міністерства охорони здоров’я є ряд прогнозів щодо зростання кількості випадків і щодо потенційного перебігу нової хвилі. У нас є оптимальний, песимістичний і помірний сценарії перебігу цієї хвилі і розрахована кількість ліжок, яка повинна бути відведена в подальшому для госпіталізації хворих на COVID. Також скільки ліжок повинно бути "з киснем" і скільки повинно бути реанімаційних ліжок, якщо буде тяжкий перебіг захворюваності.


Тому Міністерство до цього готується і ми додатково зараз пропрацьовуємо, щоб був кисень". 


Деталі: Ляшко розповів, що якщо раніше у рамках підготовки ліжок для хворих оцінювався лише факт підведення кисню, то наразі оцінюють те, чи може подаватись до хворого кисень у розмірі 6 літрів на хвилину. 


Що передувало: У Київській школі економіки заявили, що у переважній частині областей зростає рівень госпіталізацій, що свідчить про можливий спалах COVID-19 вже упродовж наступних двох тижнів.


611Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: