Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/08/02/u-kropivnitskomu-vidbuvsja-seminar-z-nagodi-vsesvitnogo-dnja-protidii-torgivli-ljudmi.htm
новини, 2 серпня 2021

У Кропивницькому відбувся семінар з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми


30 липня 2021 р. відзначали Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році. Торгівля людьми є однією з актуальних проблем сучасного світу, і в таку ситуацію може потрапити кожен незалежно від статі, віку, освіти чи соціального статусу людини - повідомляє О. Чумаченко, начальник відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості.


Як не стати нелегальним трудовим мігрантом – питання, що розглядали шукачі роботи під час семінару «Ризики нелегальної трудової міграції», який пройшов у Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості. Захід відбувся за участі представників Кіровоградського обласного центру соціально-психологічної допомоги – директора Яни Ковальової та юрисконсульта Юлії Корнєєвої, а також начальника відділу міграційної поліції Головного управління Національної поліції в області Миколи Мальованого іначальника відділу сім’ї та оздоровлення дітей Департаменту соціального захисту населення Кіровоградської ОДА Вікторії Янковської.


Упродовж заходу присутніх ознайомили із законодавчими засадами та можливостями легального працевлаштування громадян України за кордоном, а також перевагами такого виду трудових відносин. Крім цього, обговорювалися й основні характеристики трудової міграції, причини її виникнення та негативні наслідки для сім’ї, особистості, суспільства в цілому. Учасники семінару дізнались про форми та методи вербування, експлуатації людини, небезпечні стереотипи та реалії, з якими стикаються трудові мігранти за кордоном, види шахрайства при працевлаштуванні за кордоном тощо.


«На жаль, значна частина українських трудових мігрантів, які знаходяться і працюють на сьогодні за кордоном, роблять це нелегально (тобто без відповідного дозволу на працевлаштування і трудового договору, укладеного з іноземним роботодавцем). Нелегальні трудові мігранти вже самим своїм статусом ставлять себе поза законом і тим самим створюють чимало проблем як для себе, так і для своєї держави, яка не в змозі у даному випадку їх захистити, зокрема, забезпечити їх соціальний та правовий захист за кордоном», – зазначив М. Мальований.


Присутніх було ознайомлено із нормативною базою та правовим захистом, що стосується запобігання зовнішній нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми, обговорено ряд проблем, з якими може стикнутись кожен при виїзді за кордон. Обговорено ризики нелегального працевлаштування; шахрайські схеми, які використовуються торговцями людьми.


Обговорення порушеної теми було жвавим, учасники поставили велику кількість запитань щодо легального працевлаштування за кордоном.


Під час заходу його учасники дійшли спільної думки, що з огляду на зростаючі ризики торгівлі людьми слід не забувати про власну безпеку при працевлаштуванні, необхідно перевіряти законність діяльності посередників та роботодавця, уважно читати трудову угоду та обов’язково залишати детальну інформацію родичам і знайомим.



490Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: