Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/07/29/timoshenko-anonsuvav-masshtabne-onovlennja-oblasnih-likaren-u-ramkah-velikogo-budivnitstva-.htm
новини, 29 липня 2021

Тимошенко анонсував масштабне оновлення обласних лікарень у рамках "Великого будівництва"


Лікарні за потреби будуть обладнані вертолітними майданчиками, інформує lb.ua.


Тимошенко анонсував масштабне оновлення обласних лікарень у рамках "Великого будівництва"


В Україні у 2022 році у рамках програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» стартує новий проєкт, який передбачає масштабне оновлення обласних лікарень у кожній області. Зараз по ньому розробляється проєктно-кошторисна документація.


Про це повідомив заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко під час форуму «Україна 30. Децентралізація».


«Наше конкретне завдання: у кожній області відреконструювати усі відділення, корпуси усіх обласних лікарень – однієї дитячої, однієї дорослої в кожному обласному центрі. Це дійсно великий проєкт. Адже, крім того, що ми будемо реконструювати фасади, саму будівлю, ми будемо купувати нову техніку і добудовувати те, що необхідно у цих обласних лікарнях», - пояснив Тимошенко.


Він розповів, що лікарні будуть обладнані сучасною технікою і навіть, за потреби, вертолітними майданчиками.


«Для цього проєкту зараз розробляється проєктно-кошторисна документація і усе будівництво починається у 2022 році», - зазначив заступник голови ОП. Орієнтовна вартість проєкту – 20 млрд грн з державного бюджету.


Тимошенко нагадав, що з моменту старту «Великого будівництва» у 2020 році медична інфраструктура України вже зазнала значних змін. Так, зроблено уже 118 нових приймальних відділень у лікарнях, добудовується ще 83. Загальна готовність робіт досягла 99%.


«Це ми не говоримо про добудову, фактично зараз вони вводяться юридично в експлуатацію і починають уже працювати. Тобто залишилось 1 відсоток добудувати. Я думаю, ми зробимо це завдання за один чи два місяці», - додав Тимошенко.


Крім цього, у 36 лікарнях відбуваються реконструкції різного масштабу. Так само пройшли роботи з будівництва та відновлення 449 медичних амбулаторій.


«Цього року ми завершуємо роботи ще по 151 амбулаторії. Це саме та медична інфраструктура, яка є у селах, у маленьких ОТГ і так далі, щоб у людей був доступ до медицини у тому місці, де вони проживають», - підкреслив Тимошенко.


Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко заявив, що в Україні стартує президентська програма «Здорова Україна», яка націлена на комплексну популяризацію здорового способу життя.


623Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: