Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/07/26/pratsevlashtuvannja-bezrobitnih-robota-dlja-meshkantsiv-kompaniivki.htm
новини, 26 липня 2021

Працевлаштування безробітних: робота для мешканців Компаніївки


Служба зайнятості покликана сприяти у працевлаштуванні безробітним громадянам, а роботодавцеві – у задоволенні його кадрових потреб.


Так, наприклад, задля ефективного вирішення питання зайнятості незайнятого населення Компаніївщини районна філія Кіровоградського обласного центру зайнятості співпрацює не тільки з підприємствами, які здійснюють свою діяльність на території громади, а й з тими, які діють за межами району.


Зокрема, налагоджено ефективну взаємодію районної філії з одним із лідерів серед підприємств вітчизняної харчової промисловості, що спеціалізується на переробці й виробництві м’ясних продуктів, – ТДВ «М’ясокомбіна́т «Ятра́нь». Лише у червні на підприємстві отримали роботу п’ятеро мешканців громади.


Серед них – Наталія Фросиняк, яка на початку червня звернулась до районної філії у пошуку роботи. Безробітна за фахом технолог харчування молочної промисловості, за набутою спеціальністю знайти роботу не вдавалось. За весь свій трудовий шлях довелося працювати на різних посадах: санітар (ветеринарна медицина), оператор свинарських комплексів і механізованих ферм, прибиральник виробничих приміщень та ін. Самостійні пошуки роботи були марними, тому звернення до служби зайнятості – логічний крок до легального працевлаштування.


На момент звернення підходящої роботи на території Компаніївської громади не було, тому кар’єрна радниця районної філії порадила безробітній переглянути вакансії за межами району та запропонувала вакансію оператора пакувальних автоматів (ліній) у ТДВ «М’ясокомбіна́т «Ятра́нь». Жінка відразу ж погодилась на пропозицію і наступного дня прибула до роботодавця на співбесіду, яку успішно пройшла. Тож результат є – направлення на працевлаштування.


Її земляк Володимир Михайленко, якому залишилося два роки до пенсії, незважаючи на значний трудовий шлях у агросфері, також звернувся до районної філії з надією, що тут йому обов’язково допоможуть, оскільки вже мав досвід безробіття й успішно працевлаштовувався за сприяння служби зайнятості.


Як повідомила А. Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Компаніївської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, тривала перерва у роботі, звісно, засмучувала чоловіка, адже він добре розумів, що це вплине на його страховий стаж і, як наслідок, на розмір пенсії за віком. Маючи високу мотивацію до працевлаштування, виконував усі рекомендації кар’єрного радника. Чоловік розглядав будь-які пропозиції роботи, у тому числі й за межами селища, де він проживав. Тому на запропоновану вакансію «Годувальник худоби», що була відкрита ТДВ «М’ясокомбіна́т «Ятра́нь», безробітний погодився без будь-яких роздумів та сумнівів. «Незважаючи на щоденні переїзди до Кропивницького, мене все влаштовує. Своїх працівників роботодавець забезпечує централізованим транспортом та спецодягом, що в теперішній час дуже важливо для мене. А найголовніше – вчасно виплачена заробітна плата та стаж, який мені вкрай необхідний», – ділиться враженнями колишній безробітний.


Так, завдяки співпраці Компаніївської районної філії обласного центру зайнятості та ТДВ «М’ясокомбіна́т «Ятра́нь» безробітні мешканці громади мають роботу, а роботодавець – необхідних працівників.


461Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: