Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/07/20/na-kirovogradschini-viznachili-naibilsh-problemni-smittezvalischa.htm
новини, 20 липня 2021

На Кіровоградщині визначили найбільш «проблемні» сміттєзвалища


На території області налічується 402 сміттєзвалища, більшість з них експлуатується за відсутності проектно-кошторисної документації, без оцінки впливу на довкілля, інформує сайт ОДА. 


Перший заступник начальника Держекоінспекції Придніпровського округу – перший заступник головного державного інспектора з охорони навколишнього середовища Придніпровського округу Віктор Петрікеєв повідомив, що ситуація, яка склалася в області з побутовими відходами з точки зору екологічного законодавства є вкрай негативною і такою, що тягне за собою небезпечні наслідки вперше для підземних водоносних горизонтів.


«Під час перевірки сміттєзвалищ було виявлено, що строки їх експлуатації давно скінчились і вони повинні бути закриті. Але в зв’язку з тим, що нових полігонів немає, то, незважаючи на порушення всіх санітарних норм вважається, що дані звалища ще не вичерпали свої потужності та їх не закривають», - пояснив Віктор Петрікеєв.


Також він назвав основні проблемні полігони області, на яких з року в рік відмічаються порушення природоохоронного законодавства.


Це в м. Кропивницький (ТОВ «Екостайл»), м. Світловодськ (Світловодське міське комунальне підприємство «Комбінат комунальних послуг»), м.ОлександріяТОВ «Еко’логія», (ПП «Олександрія-Еко 2019») та у м. Знам’янка (КП «Знам’янський комбінат комунальних послуг»).


«На сьогодні особливо критична ситуація склалася в сфері поводження з твердими побутовими відходами в м. Олександрія. Нами було встановлено ряд порушень, а саме:відходи не ущільнюються у повній мірі, відсутня огорожа вздовж полігону, що призводить до засмічення прилеглих територій, висипання сміття здійснюється на землях біля полігону , спалювання відходів, також полігон не оснащений системами захисту ґрунтових вод, вилучення та знешкодження біогазу та фільтрату. Приписи не виконуються», - зауважив Віктор Петрікеєв.


651Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: