Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/06/08/schepleni-proti-covid-19-mozhut-otrimati-mizhnarodne-svidotstvo-pro-vaktsinatsiju-ribalchenko.htm
новини, 8 червня 2021

Щеплені проти COVID-19 можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію- Рибальченко


Жителі Кіровоградщини, яких щепили двома дозами вакцини проти COVID-19, за потреби можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Олег Рибальченко.


«Таке свідоцтво можна отримати тільки в паперовій формі одразу після щеплення другою дозою вакцини або в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров'я та в сімейного лікаря. Свідоцтво може знадобитися для пред'явлення при перетині державного кордону»,- зазначив Олег Рибальченко.


Зі слів посадовця, якщо в людини є абсолютні протипоказання до проведення щеплення проти COVID-19, замість свідоцтва на вимогу пацієнта надається письмове роз'яснення українською або англійською мовою з переліком підстав для такого рішення.


Олег Рибальченко наголосив, що міжнародні свідоцтва про вакцинацію не слід плутати з «імунними паспортами» чи «ковідними сертифікатами», які зараз розробляють в Україні та за кордоном, оскільки це різні поняття.


Як повідомлялось раніше, протягом вихідних імунізацію від коронавірусу отримали понад тисячу жителів Кіровоградщини.


647Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: