Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/11/27/bezrobitnim-rozkazali-pro-sotsialni-naslidki-trudovoi-migratsii-foto-.htm
новини, 27 листопада 2020

Безробітним розказали про соціальні наслідки трудової міграції (ФОТО)


25 листопада, за участі представників ГО «Територія успіху» для безробітних громадян у Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості та Маловисківській районній філії обласного центру зайнятості відбулися онлайн-заходи, під час яких мова йшла про ризики нелегальної трудової міграції, повідомляє відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Фахівчиня міськрайонного центру зайнятості Алла Красіон звернула увагу присутніх на глобальність проблеми нелегальної трудової міграції. Вона зазначила, що усвідомлення того, що втрачає людина, приймаючи рішення про трудову міграцію, а тим більше нелегальну, та чим загрожує країні виїзд значної кількості українців за кордон, приходить не одразу. Безробітні розглянули існуючі міфи і факти про трудову міграцію та торгівлі людьми.


Серед присутніх на семінарі були люди, які певний час працювали за кордоном. Вони поділилися своїми враженнями щодо роботи у інших країнах. За їхніми словами, вони працювали легально, а серед їхніх знайомих були випадки нелегального працевлаштування і доводилося чути про негативні наслідки від такого заробітчанства.


Керівник проекту «Підвищення обізнаності вразливого дорослого населення щодо безпечної міграції та працевлаштування», що реалізується у Кіровоградській області Вікторія Веремієнко, у онлайн-режимі, також приєдналася до заходів. Вона презентувала онлайн-квест «Шукаєш роботу? Спробуй свої сили!» і запропонувала учасникам пройти цей квест задля того аби переконатися у власних силах щодо безпечного працевлаштування за кордоном. 


Цією нагодою скористалися й безробітні Маловисківщини під час інформаційного заходу у Маловисківській районній філії обласного центру зайнятості: перейшовши за посиланням вони пройшли віртуальний шлях людини, яка вирушила за кордон у пошуках роботи. 


Під час проходження квесту відбулося обговорення усіх етапів віртуальної подорожі. Один із присутніх повідомив, що він має досвід роботи за кордоном. Коментуючи кожен крок, який проходить учасник квесту, чоловік підтвердив, що, дійсно, наші земляки шукаючи кращої долі не знають правил безпечної подорожі і працевлаштування, стають об'єктом для шахрайських дій, тож квест допомагає відпрацювати необхідні навички для того, аби подорожі за кордон були безпечними.


Наприкінці заходу слухачам було надано контактну інформацію державних та інших установ на території України, до яких можна звернутися для отримання матеріальної, медичної чи правової допомоги у разі виникнення скрутної ситуації за кордоном.


594Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: