Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/11/26/vikrito-shemu-uhilennja-vid-opodatkuvannja-ta-vivedennja-kapitalu-za-mezhi-ukraini-pri-zdiisnenni-eksportnih-operatsii.htm
новини, 26 листопада 2020

Викрито схему ухилення від оподаткування та виведення капіталу за межі України при здійсненні експортних операцій


Працівниками підрозділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДПС у Кіровоградській області встановлено, що окремими суб’єктами господарювання протягом січня – липня 2019 року здійснювались операцій із вивезення за межі митної території України (експорту) олії соняшникової нерафінованої та шроту негранульованого, загальною фактурною вартістю 595,7 млн грн за контрактами, укладеними з нерезидентами, зареєстрованими на території Сполученого Королівства. Вказані товари перетнули митний кордон та вивезені морськими судами до країн Південно-Східної Азії, Африки та Близького Сходу.


Відповідно до інформації, отриманої від уповноважених банків, кошти за експортовані товари (продукцію), згідно із укладеними контрактами у строки, визначені чинним законодавством, на рахунки суб’єктів господарювання не надходили.


Після завершення митного оформлення, внесено реєстраційні зміни до складу засновників та посадових осіб таких товариств (в тому числі, на громадянина Туреччини), з одночасною зміною податкової адреси (адреси місцезнаходження). Податкові декларації з податку на прибуток підприємства за звітний (податковий) період 2019 рік до контролюючого органу не подавались.


З метою об’єктивного та всебічного встановлення обставин, забезпечено збір і аналіз інформації та документів щодо здійснених експортних операцій. За результатами дослідження зібраних матеріалів, існують обґрунтовані підстави вважати, що дії службових осіб таких суб’єктів господарювання, могли бути спрямованими на приховування дійсного власника товарів, вивезених за межі митної території України, а також умисного приховування доходу, отриманого від здійснення експортних операцій. 


Неповернення (неперерахування) коштів на рахунки у вітчизняних банках за експортовані товари, отримані (виготовлені) шляхом переробки сільськогосподарської продукції, вирощеної з використанням природних ресурсів, промислових потужностей та праці громадян, містить чинники, що створюють небезпеку життєво важливим національним інтересам України в економічній сфері.


Матеріали, складені за результатами вжитих заходів, у листопаді                 2020 року передано до Управління СБУ в Кіровоградській області, повідомляє Головне управління ДПС у Кіровоградській області.


501Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: