Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/08/07/tsentr-zainjatosti-konsultue-uchasnikiv-ato-jak-znaiti-robotu-ta-profesiino-samorealizuvatisja.htm
новини, 7 серпня 2020

Центр зайнятості консультує учасників АТО, як знайти роботу та професійно самореалізуватися


Днями фахівці Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості спільно з представниками центру медико-психологічної реабілітації «КОМ-ПАС» провели інформаційний вебінар для учасників АТО/ООС.


Координатор центру медико-психологічної реабілітації «КОМ-ПАС» Ганна Колєва зосередила увагу присутніх на важливості психологічної реабілітації колишніх військовослужбовців, а також особливостях адаптивних процесів до цивільного життя та праці.


«Фахівці центру завжди готові надавати та сприяти професійно-психологічній реабілітації учасників АТО/ООС, адже ця робота спрямовується на швидке відновлення їхніх професійно-важливих якостей, професійну переорієнтацію і перепідготовку, працевлаштування та професійну адаптацію, зняття втоми і відновлення фізичної працездатності та інше», – повідомила психологиня.


Який шлях обрати? Як безболісно адаптуватися до реалій сьогодення та мирного життя? Яку роботу обрати та чому саме цю? Як успішно пройти співбесіду з роботодавцем та налагодити з ним комунікації? – ці та інші питання активно обговорювали учасники вебінару зі спікерами онлайн-заходу.


Як повідомила Олена Чумаченко, начальник відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятостім, також учасники вебінару обмінювалися досвідом пошуку роботи, аналізували перешкоди, що заважають працевлаштуванню, говорили про інші проблемні питання, які виникають у повсякденному житті. Напрацьовували методи та прийоми подолання труднощів, визначали внутрішні ресурси для успішної самореалізації в умовах мирного життя.


У свою чергу, фахівець центру зайнятості наголосила, що з кожним клієнтом працює кар'єрний радник, який допомагає їм визначитися з напрямком та планом пошуку роботи, надає консультації щодо можливостей розвитку професійних компетенцій та підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, а також спрямовує на активну позицію у процесі власного працевлаштування.


Незважаючи на те, що захід відбувся у онлайн-форматі, спілкування було активним, конструктивним та досить емоційним, а учасники вебінару отримали цікавий досвід.



964Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: