Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/08/06/rjatuvalniki-navchali-jak-zapobigti-pozhezham-u-pobuti-foto-.htm
новини, 6 серпня 2020

Рятувальники навчали, як запобігти пожежам у побуті (ФОТО)


З метою широкого інформування населення Кіровоградської області щодо правил безпеки життєдіяльності рятувальники постійно проводять роз’яснювальну роботу, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


Так, 5 серпня фахівці Новомиргородського районного відділу та Управління ДСНС в області спільно з волонтерами Червоного Хреста зустрілись із жителями міста Новомиргород, поширили інформацію про причини пожеж й інших надзвичайних подій та детально поінформували щодо профілактичних заходів у побуті.


Учасники рейду зокрема наголошували на тому, що пожежі у побуті виникають надзвичайно часто, незалежно від пори року. Проте літо – найбільш пожежонебезпечний період. Для уникнення загорянь та збереження свого майна від вогню необхідно не тільки знати, а й неухильно дотримуватись елементарних правил безпеки. Серед найпоширеніших причин виникнення пожеж у домоволодіннях є перевантаження електромережі увімкненням одразу декількох електричних приладів, несправність газового обладнання, порушення правил експлуатації пічного опалення та побутової електротехніки. Окрім цього, у період, коли люди активно наводять лад у себе на подвір’ях, існує ризик виникнення пожеж сухої трави та рослинності у приватних домоволодіннях. Пожежі в екосистемі – спільна турбота і рятувальників, і усіх громадян.


Також завжди існує можливість натрапити під час городніх чи польових робіт на вибухонебезпечний предмет часів Другої світової війни, тому не зайвим буде знати, як діяти в такому випадку.


Для того, щоб правила безпеки можна було пригадати у будь-який час, представники Служби порятунку та волонтери залишили співрозмовникам інформаційні  листівки. 


                  


934Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: