Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/06/26/u-kropivnitskomu-perevirjajut-stan-gazovih-merezh-vitik-gazu-vijavili-u-2-pid-izdah-budinku-iz-6.htm
новини, 26 червня 2020

У Кропивницькому перевіряють стан газових мереж: витік газу виявили у 2 під’їздах будинку із 6

 


У Кропивницькому перевіряють стан газових мереж. Витік газу виявили у двох під’їздах із шести під час перевірки багатоповерхівки. Про це розповів Суспільному майстер підприємства "Кіровоградгаз" Олександр Краус.


Перевіряє мережі бригада із чотирьох осіб. Двоє працівників обстежують труби на фасаді будинку, двоє – у середині, – розповів Олександр Краус.


Перевірку проводили у будинку на вулиці Василя Нікітіна, 17. На трубі зовнішнього газопроводу виявили витік газу на крані, розказав слюсар Ігор Задорожній."Воно старе все, його дуже важко буває перепаковувати, бо воно вже зафарбоване, іржаве".


У під’їзді будинку знайшли ще одну ділянку трубопроводу, звідки виходив газ.


"У мене вдома газова колонка і плита, – говорить мешканка будинку Валентина Новікова, – ні разу не було витоку газу, перевіряли хлопці, приходили, вони часто ходять".


Оплата послуги перевірки мереж входить до тарифу на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, – каже інженерка житлово-експлуатаційної організації №1 Наталія Іванченко. "Ми уклали угоду з ВАТ "Кіровоградгаз" на обслуговування газових мереж. Мешканці будинку сплачують за утримання будинку тариф 4,84, а саме за технічне обслуговування мереж газопостачання і фарбування газових мереж – 2 копійки".


На території ЖЕО є 229 будинків з газовими мережами. Перевірили 20, інші перевірять до кінця року, – говорить Неля Іванченко.


За словами Олександра Крауса, щодня у місті планують перевіряти від 5 до 10 будинків.


Нагадаємо, що 21 червня у Києві стався вибух у десятиповерховому житловому будинку. Зруйновані п'ять поверхів одного підїзду. За даними речниці служби з надзвичайних ситуацій в Києві Світлани Водолагової, загинули п'ятеро людей. У будинку вибухом зруйновані 16 квартир, 40 – пошкоджені.





1851Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: