Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/05/25/spivachka-yelka-predstavila-video-na-pradavnju-vesnjanku-z-kirovogradschini-video-.htm
новини, 25 травня 2020

Співачка YELKA представила відео на прадавню веснянку з Кіровоградщини (ВІДЕО)


Співачка YELKA (Світлана Буланова) представила відео на прадавню веснянку з Кіровоградщини. Кліп на пісню "Млиночок" – це спільна робота композитора Максима Величко, оператора Олександра Майорова та співачки YELKA - повідомляє Суспільне.


"Млиночок" знімали поблизу сіл Давидівка Голованівського району та Розумівка Олександрівського. Давидівку вибрали через мальовничі береги річки Ятрань і старовинний водяний млин, збудований на початку ХХ століття за власника тамтешнього маєтку Олексія Абази. Млин працював орієнтовно з 1911 до 1990-х років.


Ще однією локацією стало село Розумівка. Тут для зйомок обрали садибу 81-річної Насті Зеленько – саме від неї записана веснянка, яку переосмислила YELKA.


Участь у зйомках також узяли членкині проєкту "Баба Єлька" – Інна Тільнова та Світлана Листюк. Учасниці проєкту їздять селами Кіровоградської області, збирають старовинні пісні, вишиванки, посуд тощо. Разом із Настею Павлівною дівчата з "Баби Єльки" та Максим Величко зустрічали світанок на березі Бондарського ставу.


Авторкою спідниць, у які вбрані Інна Тільнова та Світлана Листюк, стала майстриня Валентина Ляшенко, яка відтворює автентичний український одяг. Червона спідниця Світлани Листюк прикрашена вибійкою від Творчої майстерні "Буряк кучерявий", а сіра має містичну історію – тканину для її пошиття була знайдена у скрині свекра Світлани Буланової, який повернувся з Сибіру в Україну після розкуркулення його родини. Вбрання Світлани Буланової – автентична сорочка та сарафан (шарафан), пошиті на початку ХХ століття. На дівчатах традиційні українські прикраси: червоні намиста з кераміки, скляні сережки, дукач, який у давнину носили модниці Олександрівського району, стрічки та квіти.



Читайте також:
1950Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: