Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 вересня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/09/19/u-kropivnitskomu-v-studenta-z-nigerii-vijavili-maljariju.htm
новини, 19 вересня 2019

У Кропивницькому в студента з Нігерії виявили малярію


 Обласний лабораторний центр інформує про реєстрацію випадку малярії у студента з Нігерії, який навчається в м. Кропивницькому. Це перший випадок малярії в Кіровоградській області у цьому році. На даний час хворий отримує лікування в умовах інфекційного стаціонару.


До відома: Малярія – загрозливе для життя захворювання, що передається через укуси комарів. Передача малярії відбувається у 91 країні світу, переважно це країни Африки, Азії, Південної і Північної Америки. В Україні передача малярії комарами не відбувається і наразі усі зареєстровані випадки захворювань – завезені.


Симптоми малярії з’являються через 10-15 днів після укусу інфікованого комара. Перші симптоми – лихоманка, головний біль – можуть проявлятися слабко, що ускладнює виявлення малярії.


Дізнайтеся, чи у країні, куди ви плануєте поїздку, відбувається передача малярії. Якщо так – обов’язково попіклуйтеся про захист від цього захворювання. Зазвичай це – уникнення укусів комарів (одяг, який прикриває тіло, репеленти), антимоскітні сітки та хіміопрофілактика – медикаменти для профілактики захворювання малярією.


Проконсультуйтеся зі своїм лікарем щодо хіміопрофілактики – вона залежить від країни, куди ви подорожуєте, і її потрібно розпочати за кілька тижнів до поїздки.


1129Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: