Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 вересня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/09/13/bezrobitni-kirovogradschini-mozhut-bezkoshtovno-zdobuti-zatrebuvanu-profesiju.htm
новини, 13 вересня 2019

Безробітні Кіровоградщини можуть безкоштовно здобути затребувану професію


Приготування їжі – кулінарія, кухарська справа – давнє мистецтво. Мистецтво приготування та оформлення страв впевнено займає все вищі позиції у рейтингу затребуваних професій. Кухар – без перебільшення – особа, що персонально створює половину успішного іміджу будь-якого закладу громадського харчування - повідомляє Відділ організації профнавчання Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Обласний центр зайнятості має можливість навчити на базі Регіонального центру професійної освіти ім. О. Єгорова за професією «кухар». Курс навчання триватиме 6 місяців. Навчальний заклад забезпечує житлом.


Відповідно до навчального плану майбутні кухарі повинні засвоїти технологію приготування усіх видів страв та кулінарних виробів, особливості приготування національних, фірмових страв та страв іноземних кухонь, правила оформлення та подачі порційних страв, приготування різних видів тіста та виробів з нього, ознаки якості харчових продуктів, умови, строки зберігання та реалізації сирої та готової продукції, санітарно-гігієнічні правила зберігання продуктів, дотримання правил охорони праці.


Кухар, насамперед, виконує такі операції: прийом сировини, її переробка, зберігання продуктів; приготування холодних закусок, гарячих страв, випічка з борошна; оформлення страв для їх подачі. Основні операції кухар виконує вручну, але більшість трудомістких операцій здійснюють машини і механізми.


Умовами до направлення на навчання є:

·  Повна або базова загальна середня;

·  Повноліття (не менше 18 років);

·  Медична довідка з допуском до професії;

·  Досвід роботи.


Для безробітних громадян, які зареєстровані в службі зайнятості, професійне навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.


Якщо вас зацікавила інформація, за більш детальною інформацією про професію звертайтеся до центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості.



836Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: