Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/23/kirovogradschina-cherez-achs-dovelosja-vbiti-220-svinei.htm
новини, 23 липня 2019

Кіровоградщина: через АЧС довелося вбити 220 свиней


Збудника африканської чуми виявили в селянському фермерському господарстві «Центр» у селищі Добровеличківка Кіровоградської області - повідомляє "Голос України".



Щоб не допустити подальшого розповсюдження хвороби, в господарстві знищили 220 свиней.


Після виявлення зарази (її наявність підтверджено результатами дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Черкаською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби) працівники Держпродспоживслужби, поліції, райдержадміністрації об'їхали двори селища та прилеглих сіл Варваро-Олeксандрiвка й Мар'ївка, здійснили облік свиней y приватних господарствах, попередили про заборону продажу, переміщення, вигульного утримання та безконтрольного забою тварин, роз'яснили правила поведінки у разі виявлення захворювання у домашніх свиней. Поки що в цих та інших населених пунктах району випадків підозри на АЧС не виявлено.


За інформацією головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, з метою координації дій із локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план дій.


Як повідомив начальник районної лікарні ветеринарної медицини Анатолій Костенко, інфіковані тварини утилізовані, вживаються заходи, щоб не допустити розповсюдження інфекції.


На в'їзді до інфікованої ферми на 40 днів встановили ветеринарний пост (на знімках). Реалізацію свинини в селищі заборонено. На в'їздах і виїздах із селища з метою недопущення вивезення свиней та свинини патрулюють поліцейські.


На жаль, відшкодування державою втрат господарства – юридичної особи законодавством не передбачено. Таке відшкодування передбачене лише для фізичних осіб.



1358Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: