Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/11/u-kropivnitskomu-tri-dilnitsi-perenesli-na-pershii-poverh-dlja-zruchnosti-ljudei-z-invalidnistju.htm
новини, 11 липня 2019

У Кропивницькому три дільниці перенесли на перший поверх для зручності людей з інвалідністю


У Кропивницькому для зручності людей з інвалідністю вдалося перенести три виборчі дільниці у міських школах із другого поверху  - на перший - повідомляє ОПОРА.


На перший поверх перенесли виборчі дільниці з такими номерами: 350831 (вул. Курортна, 1, НВО № 32); 350879 (вул. Івана-Франка, 18, Балашівська гімназія); 350904 (вул. Вознесенська, 97, школа № 30). На цих дільницях під час позачергових виборів до Верховної Ради України, які відбудуться 21 липня нинішнього року, голосування відбуватиметься на першому поверсі  Про це повідомила ОПОРІ начальниця управління апарату міської ради Людмила Масло.


«По іншим дільницям будемо працювати, ми їх поставили на контроль. Адже частина приміщень не належить міськраді і важко у стислий термін повпливати на перенесення дільниць. Будемо активно працювати над цим питанням на місцеві вибори», – зазначила Людмила Масло.


За словами  громадського омбудсмена із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРИ в Кіровоградській області Євгена Гурницького, у Кропивницькому 11 дільниць  знаходилися вище першого поверху.


«У червні я звернувся до міського голови Кропивницького з пропозицією провести робочу зустріч щодо перенесення виборчих дільниць. Згодом ми двічі виїздили на «проблемні» дільниці із секретарем міської ради міста Кропивницького Андрієм Табаловим, начальницею управління апарату міськради Людмилою Масло та регіональним представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Кіровоградській області Олегом Кошовим. Доступність виборчих дільниць – це проблема не лише людей з інвалідністю, а значно ширшого кола маломобільних людей. Наприклад, вагітних жінок та батьків з дитячими візками, людей поважного віку та людей, які отримали тимчасову травму та інших»,– підкреслив Євген Гурницький.



Фото з сайту міської ради міста Кропивницького


І додав, що окрім Кропивницького подібні пробленми є і в області. Зокрема, у Голованівському районі з 37 виборчих дільниць 1 дільниця знаходиться вище першого поверху. В Устинівському районі з 23 виборчих дільниць 1 дільниця знаходиться вище першого поверху, 12 дільниць оснащені пандусом, 17 дільниць забезпечені кабінками для маломобільних людей. У місті  Знам’янка з 23 виборчих дільниць 3 дільниці знаходяться вище першого поверху, 17 дільниць оснащені пандусом .


Практика Європейського суду з прав людини та Комітету ООН з прав людини свідчить про те, що інвалідність і стан здоров’я розглядають як ознаки дискримінації в розумінні статті 14 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та статті 2 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права. Так само статтею 24 Конституції України закріплено, що не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі або іншими ознаками.


1224Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: