Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/06/06/u-kirovogradskii-oblasti-nadhodzhennja-esv-perevischili-minulorichni-na-ponad-20-vidsotkiv.htm
новини, 6 червня 2019

У Кіровоградській області надходження ЄСВ перевищили минулорічні на понад 20 відсотків


У січні-травні поточного року платники податків Кіровоградської області перерахували 1 мільярд 705,7 мільйонів гривень єдиного соціального внеску. Як зазначив в.о. начальника ГУ ДФС у Кіровоградській області Сергій Тертичний, порівняно з відповідним періодом минулого року рівень сплати ЄСВ зріс на 20,4 відсотка або майже 289 мільйонів гривень. Індикативний показник виконано на 103,7 відсотка, повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області.


При цьому, лише у травні цього року платники єдиного внеску регіону перерахували на рахунки Держказначейства 358,7 млн грн, що на 52,8 млн грн більше, ніж у травні 2018 року. 


Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. За наявності у платника єдиного внеску одночасно із зобов'язаннями зі сплати єдиного внеску зобов'язань із сплати податків, інших обов'язкових платежів, передбачених законом, або зобов'язань перед іншими кредиторами, зобов'язання із сплати єдиного внеску виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов'язаннями, крім зобов'язань з виплати заробітної плати (доходу). 


Несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсій у майбутньому, адже періоди роботи  зараховуються до страхового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не меншій, ніж мінімальний  страховий внесок. 



629Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: