Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/12/v-onufriivskomu-raioni-trivae-realizatsija-sotsialno-vazhlivih-proektiv.htm
новини, 12 березня 2019

В Онуфріївському районі триває реалізація соціально важливих проектів


В облдержадміністрації продовжуються співбесіди з керівниками територій за підсумками соціально-економічного розвитку в 2018 році та сталого розвитку в 2019 році. Сьогодні перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко обговорив стан справ у Онуфріївському районі з головою райдержадміністрації Сергієм Самородченком. Співбесіда відбулася за участі керівників структурних підрозділів ОДА та територіальних органів міністерств і відомств України в області, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА. 


Як зазначив голова місцевої адміністрації, район є аграрним. Індекс обсягу сільськогосподарського виробництва в сільгосппідприємствах у 2018 році є позитивним – склав 121% (у 2017 році – 79,4%). Однак, за інформацією директора департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Ніни Рахуби, цей показник дещо нижчий від середньообласного - 127%. Минулого року в сільськогосподарських підприємствах району урожай зернових, зернобобових та насіння соняшнику зріс, але зменшилося виробництво м’яса. Є необхідність відкриття на території району підприємств з переробки продукції сільського господарства.


За комплексною оцінкою соціально-економічного розвитку Онуфріївський район посідає не найкращі позиції серед інших територій. Проте непогані показники має за напрямком розвитку інфраструктури – 7-е місце та за напрямом економічної ефективності – 14-е місце.


Обсяги капітальних інвестицій за 2018 рік збільшилися порівняно з 2017 роком, проте є меншими від середньообласного показника і складають усього – 74,9 млн.грн., у розрахунку на одну особу – 4175,3 грн.


За словами директора департаменту фінансів ОДА Сергія Шеремета, доходи місцевих бюджетів району (без трансфертів) у розрахунку на 1 особу у 2018 році є одними із найменших серед районів області і склали – 3975 грн. (18 місце). Темп зростання доходів місцевих бюджетів, порівняно із 2017 роком, є нижчим від середнього в області – 112,5%, проте є резерви для покращення зазначеного показника.


Сергій Самородченко повідомив, що в рамках Плану заходів на 2018-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Кіровоградської області на період до 2020 року в Онуфріївському районі у стадії реалізації знаходиться 4 проекти на суму 1,2 млн.грн. Зокрема, триває капітальний ремонт сільського будинку культури із застосуванням енергозберігаючих матеріалів та альтернативного виду палива в селі Куцеволівка. Потягом 2018 року проведені роботи щодо системи опалення, замінено вікна та двері на металопластикові – освоєно кошти в сумі 919,2 тис.грн. Реалізацію проекту продовжено в 2019 році. Також здійснюється реконструкція очисних споруд потужністю 65 м.куб./добу в селищі Онуфріївка. Термін реалізації проекту – 2019 рік, освоєно коштів в сумі 42 тис.грн.


Протягом 2018 року виготовлено технічний паспорт на проект "Капітальний ремонт фасадів районного будинку культури з благоустроєм прилеглої території, Онуфріївський район", освоєно кошти в сумі 47 тис.грн. Виконання планується у 2019 році.


Ще за одним проектом протягом у 2018 році придбано медичне обладнання для Онуфріївської центральної районної лікарні на суму 148,9 тис.грн. Реалізацію проекту буде продовжено у 2019 році. Також тривають ремонтні роботи у ЦРЛ.


Залишок коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих територій у розмірі 4,6 млн.грн, цього року буде спрямовано на реалізацію низки інших соціально важливих проектів. До Плану перспективного розвитку Кіровоградської області на 2019-2021 роки по Онуфріївському району включено 11 проектів за 5 напрямами.


Підсумовуючи результати співбесіди, Сергій Коваленко зауважив, що є необхідність працювати над показниками, які дозволять покращити рейтингові позиції Онуфріївського району. Зокрема, посадовець зауважив, що район має всі можливості для підвищення рівня фінансової самодостатності.


886Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: