Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 грудня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/12/03/36-meshkantsiv-kirovogradschini-uklali-dogovori-iz-likarjami.htm
новини, 3 грудня 2018

36% мешканців Кіровоградщини уклали договори із лікарями


У десяти областях України, в тому числі і на Кіровоградщині,  укладено менше 40 відсотків від очікуваної кількості договорів із сімейними лікарями, -  про це під час П’ятого Національного прес-клуб реформ «Децентралізація: результати, виклики і перспективи»  повідомив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк. 

 

Як повідомила Валентина Остапчук, консультант з питань комунікації Офісу реформ Кіровоградського РВ АМУ, під час заходу організованого Асоціацією міст України було Павло Ковтонюк  презентував тему «Медична реформа: успіхи та плани на 2019 рік».  Відповідно до оприлюднених даних найбільше 85% договорів укладено мешканцями  Вінницької та підконтрольної Україні Донецькій областях.


«21 мільйон людей обрали свого сімейного лікаря. 76% пацієнтів задоволені лікарями, яких обрали», - зазначив Павло Ковтонюк. 


Задоволення пацієнтів урядовець пояснив на простому прикладі:

 

«Родина із Вінниці із шістьма дітьми вже довгий час не знаходила спільної мови із дільничним педіатром, тілько - но з’явилась можливість батьки обрали для своїх дітей іншого лікаря. І не раптом, а цілком очевидно що ставлення до лікаря змінилось».


Втім, якщо пацієнти отримали якісну послугу або ту, що їх задовольняє, лікарі і медсестри мають цілком реальну і пристойну матеріальну допомогу. 


Насамкінець спілкування із журналістами,  заступник міністра охорони здоров'я  висловив сподівання, що  до найпізніше  у першому кварталі   2019 року  буде усі українці матимуть свого сімейного лікаря , адже вже з другого півріччя  2019 році стартуватиме друга фаза реформи, що стосуватиметься амбулаторного лікування.  

   





873Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: