Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/26/u-kropivnitskomu-rozpovili-pro-fortetsju-svjatoi-elisaveti-ta-ii-znachennja-jak-imidzhevoi-pam-jatki.htm
новини, 26 листопада 2018

У Кропивницькому розповіли про фортецю Святої Єлисавети, та її значення як іміджевої пам'ятки


21 листопада відбулось засідання круглого столу в міській раді Кропивницького на тему «Фортеця Святої Єлисавети – іміджева пам’ятка культурної спадщини міста Кропивницького» під час якого було обговорено важливість цієї історичної пам'ятки для міста та оголошено результати археологічних розкопок на території фортеці - повідомляє Кіровоград24.


"Така культурна памятка як фортечні вали має цінне історичне значення і від того, як бережно ми з вами будемо відноситись до неї, з якою повагою, з якими цінностями - від цього залежить подальший стан пам'ятки, настрій і відношення громади до тих цінностей які нам залишила історія. ", - наголосив міський голова, Андрій Райкович.


"Була проведена досить масштабна робота: видано облікова документація про земляні укріплення фортеці, територія яких склала, з охоронною зоною, майже 90 гектарів. На сьогодні ми маємо пакет облiкової  документації, а саме: паспорт об'єкту культурної спадщини, облiкова картка та iсторична довiдка для публiчного стану. Данна облікова документація буде подана на погодження до департаминту Культури, туризму та культурної спадщини обласної державної адміністрації для розгляду, з подальшим направленням до Міністерства культури України для остаточного розгляду та занесення до державного реєстру нерухомих пам'яток культурної спадщини. ", - розповів начальник управління містобудування та архітектури Вадим Мездрін.


841Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: