Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/13/repetitsija-zimi-ukrainu-vkrie-6-santimetriv-snigu.htm
новини, 13 листопада 2018

Репетиція зими: Україну вкриє 6 сантиметрів снігу


У середу в центральній Україні випаде до 6 сантиметрів снігу, на дорогах прогнозують ожеледицю.


Про це 13 листопада написала у Facebook синоптик Наталка Діденко, повідомляє "Українська правда".


"У Київській, Житомирській, Чернігівській, Вінницькій областях та в західній частині Черкаської області очікується мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу", - зазначила вона.


Діденко пише, що на заході України очікується переважно дощ, а на решті території - без істотних опадів. Можливі тумани, мряка.


Крім того, як стверджує Діденко, уже 13 листопада в Приазов'ї можливий мокрий сніг.


Вітер у середу переважатиме південно-східного напрямку, рвучкий.


Погода на середу


В ніч на 14 листопада температура повітря становитиме 0-5 градусів морозу, на сході -4-10 градусів, завтра вдень від 2 морозу до 4 тепла. У західних областях вночі +1+4 градуси, вдень +4+8, на Закарпатті до +12 градусів.


Погода на четвер


У столиці 14 листопада очікується дощ та мокрий сніг, на дорогах сніжна каша та слизота.


Найближчої ночі в Києві -2-4 градуси, завтра вдень близько нуля.


Водночас голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін застеріг водіїв і закликав не виїжджати на "літній" резині на дороги, щоб не створювати загрозливих ситуацій.


"Краще взагалі потримати свого "залізного коня" у гаражі, поки комунальники приберуть дороги. У дні різкого похолодання обачно поводьтесь з обігрівальними пристроями, пічками, грубками, камінами", - порадив Чечоткін.


Укргідрометцентр також попереджає про погіршення погодних умов. 


За прогнозами синоптиків, вдень 14 листопада та вночі 15 листопада у Житомирській, Вінницькій, Київській, Чернігівській, Черкаській та Кіровоградській областях випадатиме сніг з дощем -  утворення снігового покриву висотою 3-6 см.


Укравтодор пише, що очікуються незначні ускладнення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, тобто 1 рівень загрози "зелений".


В Українських Карпатах 14-15 листопада очікується дощ, мокрий сніг та сніг, а на високогір'ї - встановлення снігового покриву висотою до 15 см.



888Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: