Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/23/u-kropivnitskomu-obgovorili-tonkoschi-stabilizatsii-sotsialno-trudovih-vidnosin.htm
новини, 23 серпня 2018

Тонкощі стабілізації соціально-трудових відносин обговорили у Кропивницькому


У середу, 22 серпня, у рамках укладеного меморандуму між Кіровоградським обласним центром зайнятості та відділенням Національної служби посередництва і примирення в Кіровоградській області, у «Юридичній вітальні», що діє на базі Інформаційно-консультаційного центру обласного центру зайнятості, за участі представника зазначеної служби Інни Ситник для шукачів роботи відбувся інформаційний захід - повідомляє Світлана Ткаченко, провідний юрисконсульт Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Змістове наповнення заходу пов’язане з проведенням право освітньої роботи серед шукачів роботи та підвищення рівня їхньої правової культури щодо соціально-трудових відносин.


Інна Ситник зазначила, що Національна служба посередництва і примирення є постійно діючим державним органом, створеним  для сприяння врегулюванню колективних трудових спорів (конфліктів). Серед основних завдань служби – здійснення заходів із запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів),  сприяння взаємодії сторін соціально-трудових відносин у процесі врегулювання колективних трудових спорів (конфліктів), що виникли між ними, а також  підвищення рівня правової культури учасників соціально-трудових відносин.


Зупинилась представник Національної служби посередництва і примирення на основних положеннях Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)». Також присутніх було ознайомлено з практикою взаємодії із сторонами соціального діалогу та результатами роботи відділення упродовж років.


Особливу увагу було приділено пріоритетним напрямам діяльності: здійсненню заходів щодо запобігання трудових спорів, сприяння їх своєчасному вирішенню у взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, професійними спілками, їх об'єднаннями, та організаціями роботодавців.


На завершення заходу присутні отримали відповідну друковану продукцію відділення про діяльність територіального державного органу, що сприяє утвердженню правової форми вирішення трудових спорів.


 Зі слів учасників зустрічі, інформація отримана під час семінару дала можливість присутнім ознайомитися з діяльністю Відділення, визначити його роль у процесі стабілізації соціально-трудових відносин та забезпеченні здійснення соціального діалогу на території Кіровоградської області.



1947Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: