Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/06/01/kropivnitskii-doluchivsja-do-vsesvitnoi-aktsii-na-pidtrimku-politv-jaznja-olega-sentsova.htm
новини, 1 червня 2018

Кропивницький долучився до всесвітньої акції на підтримку політв'язня Олега Сенцова (ФОТО)



Сьогодні, 1 червня, Кропивницький долучився до акції #SaveOlegSentsov, яка відбулася на центральній площі міста - Героїв Майдану. 


Громадські активісти та небайдужі люди прийшли підтримати «в’язнів Кремля». 


Нагадаємо, що у 2014 році режисера Олега Сенцова заарештували у Криму та засудили на 20 років в колонії суворого режиму. 18 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування з вимогою визволити українських бранців, серед яких студенти, журналісти, митці, правозахисники та ін, більше 70 людей. 


На акції у Кропивницькому учасники показали, що на чемпіонату світу з футболу вони вболівають за політв’язнів та виставили червону картку Кремлю.


«Для нас було дуже важливо, щоб Кропивницький долучився до цієї акції. Я розуміла, що багато людей не прийде на цю акцію, але ми все ж підтримали наших людей на чужій землі і підтримуватимемо далі», - говорить співорганізатор мітингу Олена Сінченко.


Ініціатори всесвітньої акції висунули наступні вимоги:  


1. До влади Росії: звільнити Олега Сенцова та всіх політичних в’язнів.


2. До G-7: винести питання звільнення Олега Сенцова та усіх політичних в’язнів на обговорення під час 44 самміту. Ініціювати окремий перемовний процес між Росією та Україною з цього питання та виступити на ньому посередником.


3. До громадянського суспільства: підтримати лозунг “на чемпіонаті світу по футболу в Росії я вболіваю за політв’язнів”.


4. До влади України: створити пост спецпредставника з прав українських політв’язнів, які утримуються в Росії та окупованому Криму.


         

1598Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Сергій 1 червня 2018 12:05
0
Надішліть, будь ласка, фото на [email protected]
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: