Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 листопада 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/11/13/dorozhni-sluzhbi-kirovogradschini-gotovi-do-osinno-zimovogo-periodu.htm
новини, 13 листопада 2017

Дорожні служби Кіровоградщини готові до осінньо-зимового періоду


Про це під час наради в Кіровоградській облдержадміністрації повідомив директор ДП «Кіровоградський облавтодор» Андрій Руднік.


Він повідомив, що між Службою автомобільних доріг, ДП «Кіровоградський облавтодор», Національною поліцією України та територіальним управлінням Укртрансінспекції в області погоджено Порядок взаємодії – на випадок виникнення несприятливих погодних умов та надзвичайних ситуацій на дорогах загального користування.


На 100% підготовлено стаціонарні та тимчасові бази складування протиожеледних матеріалів (2 стаціонарних та 30 тимчасових майданчиків), відремонтовано та приведено до належного стану 14 пунктів обігріву та 16 лінійних виробничих будівель. Окрім того, у дорожній службі подбали, щоб усі працівники були забезпечені теплим спецодягом та зимовим взуттям.


Для боротьби з ожеледицею на автодорогах області заготовлено 42 тис. тонн піску (100% від потреби), більше 7 тис. тонн солі (108% від потреби) та 2,2 тис. метрів снігозатримуючих щитів (100% від потреби).


З метою забезпечення безаварійного та безперебійного проїзду автотранспорту, дорожниками підготовлено до роботи у зимовий час 242 одиниці спецтехніки. Окрім того, з організаціями різних форм власності укладено 20 договорів щодо надання ними техніки для боротьби зі сніговими заметами та ожеледицею на дорогах.


Андрій Руднік також повідомив, що з 1 січня наступного року вступають в дію прикінцеві положення Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування управління автомобільними дорогами загального користування». За його словами, у процесі зміни власника автомобільних доріг можуть виникнути певні проблеми з організацією руху транспорту. У зимовий період можливі затори, перекриття руху до населених пунктів, проблеми з доставкою продуктів, пошти, а також з під’їздом швидкої допомоги та автобусним сполученням. А у весняний період – з ліквідацією ямковості, влаштуванням покриттів, розміткою та установкою дорожніх знаків.


У той же час, посадовець наголосив, що дорожні служби на місцях зроблять все від них залежне, щоб мінімізувати негативні наслідки від цих змін. «Філії облавтодору мають значний досвід у виконанні робіт з експлуатаційного утримання та ремонтів доріг, у тому числі, у зимовий період. Тож, при наявності договорів та фінансування вони зможуть якісно і вчасно виконати усі дорожні роботи», – зазначив Андрій Руднік.


1362Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: