Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/02/09/kropivnitski-ditsadki-peretvorjuvatimut-na-ekologichno-sprijatlivi.htm
новини, 9 лютого 2017

Кропивницькі дитсадки перетворюватимуть на екологічно сприятливі


У середу, 15-го лютого, о 10:00 у «Прес-клубі реформ» (вул. Соборна 1-а) розпочнеться тренінг з хімічної безпеки для співробітників дитячих садків та батьків дошкільнят.


26-27 січня у Вінниці пройшов всеукраїнський навчальний тренінг для представників осередків та експертів проекту. Базуючись на досвідіпартнерівіз Швеції, ВЕГО «МАМА-86» розробила схему реалізаціїпілотнихпроектівіз хімічноїбезпеки у дитячих садках України. Одним з їїкомпонентів є проведеннянавчання для співробітників та адміністраційдитячихсадків, зокрема у Кропивницькому.


У ході зустрічі буде презентовано цілі проекту, його законодавчі умови реалізації в Україні з урахуванням досвіду шведських колег.


Доповідачі:

1.  Людмила Шестакова – виконавчий директор Кіровоградського місцевого осередку ВЕГО МАМА 86;

2.  Наталя Філіппова– експерт проекту;

3.  Євген Гурницький – голова громадської приймальні УГСПЛ у місті Кропивницькому, юрист.


Тренінг проходить в рамках всеукраїнського проекту ВЕГО «МАМА-86» «Вільне від токсикантів довкілля для майбутніх поколінь в Україні»за підтримки Шведського товариства охорони природи (SSNC).


Для довідки:

У 2013 р. Шведське товариство охорони природи (SSNC) реалізувало проект «Операція «”Вільні від токсикантів дитячі садки”». Цей проект передбачав виявлення джерел шкідливих речовин, що знаходяться в дитячих садках, інформування батьків, співробітників та місцеві органи влади, а також заміну предметів (меблів, іграшок, посуди тощо), які містять шкідливі речовини. Свідомі батьки, співробітники дитячих садків, представники екологічних неурядових організацій, волонтери та активні громадяни об’єднали зусилля, щоб видалити небезпечні субстанції із житлового середовища дошкільних закладів. Після проведення інвентаризації шкідливих субстанцій у дитячих садках було розроблено відповідні рекомендації для батьків та адміністрацій дитячих закладів з метою забезпечення хімічної безпеки оточуючого дітей середовища. Цей рух є добровільним і зараз поширений по всій Швеції.


2165Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: