Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/02/07/miska-rada-ne-zaperechila-konfliktu-interesiv-podruzhzhja-shamardinih-pri-golosuvanni-za-golovu-zemelnoi-komisii-ofitsiino-.htm
новини, 7 лютого 2017

Міська рада не заперечила конфлікту інтересів подружжя Шамардіних при голосуванні за голову «земельної» комісії (ОФІЦІЙНО)


Деякий час тому, команда Громадської Ініціативи "Центр Журналістських розслідувань" звернулася до Національного агентства з питань запобігання корупції, до Кіровоградського міського голови Андрія Райковича, а також секретаря міської ради Андрія Табалова та керівника Кіровоградської місцевої прокуратури Дмитра Прокопчука з інформаційним запитом щодо наявності конфлікту інтересів у депутатів Кіровоградської міської ради Олександра Шамардіна та Катерини Шамардіної, при голосуванні за голову постійної комісії Кіровоградської міської ради з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.


Нагадаємо, що на минулому сесійному засіданні, з голосу, одним з депутатів було внесено проект рішення про обрання головою вищезгаданої комісії Олександра Шамардіна. Власне, за результатами голосування він і був обраний. Натомість, як свідчать опубліковані на офіційному сайті Кіровоградської міської ради результати поіменного голосування з цього питання, за обрання головою Олександра Шамардіна голосували і сам Олександр Шамардін, і його дружина – Катерина Шамардіна. Враховуючи, що рішення було прийнято мінімально необхідною кількістю голосів (22 «за»), кожен голос мав вирішальне значення при прийнятті цього рішення. В зв’язку з цим, Центр Журналістських Розслідувань і звернувся, у відповідні органи, з проханням роз’яснити, чи мали місце порушення закону, в частині конфлікту інтересів та завчасного неповідомлення про наявний конфлікт інтересів. 


Наразі ми отримали дві офіційні відповіді. Перша з Кіровоградської місцевої прокуратури. В ній заступник прокурора коротко повідомив, що наш запит відправлено належному розпоряднику, а саме Кіровоградському міському голові Райковичу А. П. Перекладаючи на зрозумілу мову, це звичайна бюрократична відписка і нам доведеться повторно звернутися в прокуратуру для того, щоб там роз’яснили законність прийняття рішення, адже саме прокуратура здійснює нагляд за Кіровоградською міською радою, в частині дотримання законності в прийнятих нею рішеннях. 


Та більше нас здивувала офіційна відповідь з самої Кіровоградської міської ради. Хоч вона і підписана заступником міського голови, з тексту видно, що готували її, звичайно, юристи, які спробували позмагатися в юридичній казуїстиці. Але за фасадом юридичних формулювань та цитувань можна зробити рівно два висновки. Перший: Кіровоградська міська рада офіційно не заперечила конфлікту інтересів при поіменному голосуванні депутатів Олександра Шамардіна та Катерини Шамардіної за кандидатуру Олександра Шамардіна на посаду голови постійної комісії Кіровоградської міської ради з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища. І другий: Кіровоградська міська рада, фактично, визнала, що в неї відсутня інформація про факт та результати такого голосування. Цитуємо: «запитувана Вами інформація відсутня у володінні Кіровоградської міської ради та не може бути надана за запитом». 


З огляду на це, маємо нагоду повідомити авторам цих формулювань, що інформація, яка «відсутня у володінні Кіровоградської міської ради» розміщена на офіційному сайті Кіровоградської міської ради і відображена в протоколі, який офіційно вівся на сесійному засіданні та в результатах поіменного голосування. 


Тому Громадська Ініціатива «Центр Журналістських Розслідувань» повторно звернеться і до Кіровоградської міської ради з проханням, в рамках чинного законодавства, все ж викласти свою офіційну позицію з цього приводу.            


3108Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: