Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 грудня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/12/19/vibori-na-kirovogradschini-holodni-primischennja-dilnits-ta-agitatsiini-materiali-foto-.htm
новини, 19 грудня 2016

Вибори на Кіровоградщині: холодні приміщення дільниць та агітаційні матеріали (ФОТО)


В день виборів 18 грудня у населених пунктах були розміщені агітаційні матеріали кандидатів у депутати та на посаду сільських голів. 


Як повідомила Зоя Лебідь, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Кіровоградській області, передвиборча агітація розміщена на території Соколівськоїобєднаноїгромади у Соколівці, Черняхівці, Назарівці, Іванівці, Карлівці, Ганнівці, Новій Павлівці, Дарївці. В усіх цих населених пунктах є агітаційна продукція Партії пенсіонерів. В деяких також присутня агітація за кандидата на сільського голову Павла Аравкіна та ВО  «Свободи».


Відповідно до частини 2 статті 54 Закону України «Про місцеві вибори» передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Веденняпередвиборноїагітації до початку і післязакінченнявстановлених у ційстаттістроківзабороняється. 


Згіднозістаттею 212-10 Кодексу про адміністративніправопорушення, проведенняпередвиборноїагітації поза строками, встановленими законом, а так само агітація в день проведення референдуму - тягнуть за собою накладення штрафу на громадянвідтридцяти до п'ятдесятинеоподатковуванихмінімумівдоходівгромадян і на посадовихосіб - відп'ятдесяти до вісімдесятинеоподатковуванихмінімумівдоходівгромадян.


Крім того, необлаштовані приміщення, де знаходяться виборчі комісії та проводиться голосування. Зокрема, дуже холодно у приміщенні дільниці №350268 у селі Ганнівка, яка розміщена у аварійному приміщенні школи, закритої 8 років тому. Не опалюється також приміщення сільського клубу у селі Подорожнє, де знаходиться дільниця №350665.


Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що згідно зі статтею 73 Закону України «Про місцеві вибори» матеріально-технічним забезпеченням комісій займаються місцеві органи влади. 


У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії ОПОРИ: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).


   


1686Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: