Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 червня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/06/09/v-oleksandrii-vlada-namagaetsja-vidsuditi-zemlju-v-uchasnika-ato-jakii-perezhiv-debaltsevskii-kotel.htm
новини, 9 червня 2016

В Олександрії влада намагається відсудити землю в учасника АТО, який пережив Дебальцевський котел


Олександрійська міська рада подала позов до Кіровоградського окружного адміністративного суду щодо скасування запису державної реєстрації земельної ділянки жителю Олександрії Леоніду Химишинцю, який є учасником антитерористичної операції та одним з тих бійців української армії, який повернувся живим з Дебальцевського котла і має бойове поранення.


Копію відповідної позовної заяви отримали журналісти "Олександрійських новин", отримання позовної заяви також підтвердив учасник АТО. Позовна заява складена на управління Держгеокадастру в Олександрійському районі.


У позовній заяві Олександрійська міська рада зазначає, що Управління Держгеокадастру в Олександрійському районі порушило права територіальної громади, реєструючи земельну ділянку учаснику АТО і не погоджуючи проект землеустрою у виконавчих органах міської влади.


Як повідомив нам учасник АТО Л. Хишиминець, не отримавши ні позитивної, ні негативної відповіді від міської ради, він почав самостійно оформляти документацію. Як зазначено у копії відповідних документів, міська рада 25 травня 2015 року отримала заяву на дозвіл щодо розробки проекту землеустрою на відведення у власність земельної ділянки для ведення садівництва.


Під час оформлення землевпорядної документації ветеран АТО посилався на норми Земельного кодексу України, де передбачена процедура таких дій в тому разі, якщо влада проявляє бездіяльність за принципом "мовчазної згоди". Саме тому, не отримуючи жодної інформації від міської ради, рекомендованим листом було надіслане відповідне повідомлення з цього питання разом із договором землевпорядної організації. Повідомлення учасник АТО підписав 24 липня, а відповідні резолюції чиновників міської ради були проставлені з 6 по 10 серпня 2015 року.


З того часу міська влада нічого не робила, а лише нещодавно, 19 травня, на засіданні виконавчого комітету ухвалила рішення, яким відмовила у погодженні землевпорядної документації.


Разом з тим, як свідчить витяг з земельного кадастру, земельна ділянка була зареєстрована 22 лютого 2016 року, а землевпорядна документація була розроблена 22 липня 2015 року.


Як повідомив журналістам "Олександрійських новин" учасник АТО, він буде захищати своє право на гарантовану державою земельну ділянку у суді, бо вважає, що діяв в рамках закону.



Як стало відомо сайту "Кіровоград24" сьогодні, 9 червня, о 14:30 у Кіровоградському окружному адміністративному суді (м.Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 40, 7-й поверх зал судового засідання №1.) відбудеться розгляд позову Олександрійської міської ради до Управління Держгеокадастру в Олександрійському районі про скасування реєстрації земельної ділянки учаснику АТО яка була зареєстрована за проектом землеустрою по принципу мовчазної згоди (ч.7, ст 118 Земельного кодексу України). 


Олександрійська міська рада своїм позовом порушує права громадянина учасника АТО тим що скасувавши реєстрацію він буде позбавлений права на земельну ділянку.

Розглянувши позовну заяву, дійшли до висновку що міська рада порушила цілу купу процесуальних.



1821Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: