Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 листопада 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/11/26/kirovogradski-mindohodivtsi-dopomogli-likviduvati-odin-iz-kanaliv-finansuvannja-teroristichnoi-organizatsii-dnr-.htm
новини, 26 листопада 2014

Кіровоградські міндоходівці допомогли ліквідувати один із каналів фінансування терористичної організації «ДНР»

Управлінням нагляду за додержанням законів об'єднаними силами АТО військової прокуратури Південного регіону України за матеріалами ГУБКОЗ СБУ розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом фінансування в особливо великих розмірах терористичних організацій "Донецька народна республіка" (ч. 3 ст. 258-5 КК України).

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі Генпрокуратури України.

Встановлено, що протягом 2014 року група осіб на території Кіровоградської, Полтавської та Вінницької областей налагодила діяльність незаконних каналів збуту контрафактних підакцизних товарів з ДП «Тютюнова фабрика «Хамадей», що розташована у місті Донецьку. До складу цієї міжрегіональної злочинної групи входили громадяни України з декількох областей та окремі працівники органів внутрішніх справ, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції.

Зокрема 22 листопада цього року на території Полтавської і Вінницької областей затримано 2 вантажних автомобіля, під час огляду яких виявили та вилучили контрафактні тютюнові вироби відомих міжнародних брендів на суму понад 16,5 млн грн.

За оперативними даними частина коштів від вартості реалізованої контрафактної продукції надходила в розпорядження та для фінансування терористичної організації "ДНР".

Паралельно із вказаним кримінальним провадженням 23.11.2014 ГУ Міндоходів у Кіровоградській області до ЄРДР внесено відомості про вчинене кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Наразі кримінальне провадження за підслідністю передали до слідчих органів Служби безпеки України, в обох кримінальних провадженнях провадиться ряд невідкладних слідчих дій.




Новини Кіровоградщини

1729Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: