Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 квітня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/04/15/na-kirovogradschinu-z-krimu-pereihalo-165-osib.htm
новини, 15 квітня 2014

На Кіровоградщину з Криму переїхало 165 осіб

Під час апаратної наради обговорили завдання соціального захисту переселенців із Криму, повідомляється на сайті ОДА.

Як повідомив директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров, наразі в область з АРК переїхало 88 сімей – всього 165 осіб. 

Як зауважив він далі, найбільше кримчан приїхало у міста обласного підпорядкування, особливо у Кіровоград, а серед районів – у Добровеличківський, Олександрійський, Олександрівський та Маловисківський. 

Найбільше звернень від цих людей до органів влади надходить з питань призначення і виплати державних допомог та пенсій. Всі питання вирішуються у робочому порядку – наголошує Олександр Догаров.

Особливої уваги голова облдержадміністрації вимагає до сімей із дітьми. Випадок із матір'ю-одиначкою, яка зупинилася з трирічною донькою у випадкових знайомих, які й самі собі на життя заробляють підробітками, вимагає від соцслужб прискіпливої пильності і подальшого супроводу. 

Окрім цього, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ельза Лещенко додала, що нині в область прибули 26 дітей-переселенців з Криму – більшість із них дошкільного і шкільного віку. Що стосується студентів, вирішуються питання по їх переведенню до кіровоградських вишів. Є один 11-класник, який зовнішнє незалежне оцінювання складатиме в області – усі необхідні документи для цього уже підготовлено і затверджено.

Олександр Петік наголошує, що керівники територій зобов'язані особисто контролювати вирішення проблемних питань людей, які переїхали із Криму.

2466Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: