Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 18 листопада 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2022/11/18/zustrich-z-golovami-teritorialnih-gromad-kirovogradschini.htm
політика, 18 листопада 2022

Зустріч з головами територіальних громад Кіровоградщини


В офісі Кіровоградської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» відбулась зустріч в.о. голови Кіровоградської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Михайла Бєжана з головами територіальних громад, головою обласної ради, представником «Слуги Народу» Сергієм Шульгою, головою та заступником фракції «Слуга Народу» обласної ради Ігорем Волковим та Юрієм Дроздом, депутатами районних рад та лідерками рухів «ЗеЖінки Кіровоградщини» Анною Зарічною та «ЗеМолодіжка Кіровоградщини» Катериною Сергієнко.


Під час наради обговорили діяльність Кіровоградської обласної організації партії, обмінялись досвідом і напрацюваннями щодо допомоги військовим та вимушеним переселенцям, а також співпраці з міжнародними організаціями.


«Сьогодні кожен виконує надважливу роботу, щоб країна вистояла у ці важкі часи. Ми бачимо, як голови громад не лише опікуються своїми територіями, а й організовують збір та доставку гуманітарних вантажів, зустрічають та розселяють переселенців, організовують отримання харчової та грошової допомоги вимушеним переселенцям, проводять благодійні товариські матчі та концерти, закуповують амуніцію, продовольство та автомобілі для ЗСУ», - зауважив Михайло Бєжан.


Досвідом успішних вирішень нагальних питань поділились кілька голів громад. Зокрема голова Знам’янської громади Володимир Сокирко разом з помічницею Вікторією Зеленською розповіли про успішну співпрацю з міжнародними програмами, які сьогодні допомагають отримувати гуманітарну допомогу, продуктові набори та грошову компенсацію для внутрішньо переміщених осіб. Їм вдалося заручитись підтримкою чималої кількості програм, зокрема: УВКБ ООН, UN WFP, OCHA, ACTED, Лікарі без кордонів, Десяте квітня, Міжнародної організації з міграції МОМ та Товариством Червоного Хреста.


А голова Добровеличківської громади Володимир Осієвський розповів присутнім, як за рахунок бюджету придбали кілька подрібнювачів деревини, які використовуючи додаткову переробку, виготовляють технологічну тріску, з якої в процесі обробки виробляють пелети. Тож, в цьому році забезпечили топливними пелетами всі заклади соціальної сфери громади. А тепер почали продавати пелети і за рахунок цих коштів допомагати ЗСУ.


Кому змогли допомогти і до яких добрих справ долучитись розповіла лідерка «ЗеЖінки Кіровоградщини», депутатка Кропивницької міськради Анна Зарічна.


«За ці, майже, дев’ять місяців війни жінки довели, що мають у суспільстві не менш важливу, а в деяких питаннях – і провідну роль. Сьогодні кожна українська жінка прийняла на себе удар в громадах. Ми почали відкривати хаби, організовувати доставку гуманітарних вантажів, допомагати захисникам та переселенцям, розвивати економіку на місцях і просто підтримувати одна одну. Також запрошую активніше долучатись жіноче панство громад до руху «ЗеЖінки», - закликала Анна Зарічна.


«Багато корисних напрацювань, багато успіхів, але і без складнощів нікуди. Тож, є над чим працювати, є люди з якими йдемо пліч-о-пліч та робимо все можливе задля Перемоги України», - зазначив Михайло Бєжан.



      
5482Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: