Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 12 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2020/10/12/strategija-strizhakova-jak-zrobiti-kropivnitskii-mistom-perspektiv-dlja-kozhnogo.htm
політика, 12 жовтня 2020

Стратегія Стрижакова: Як зробити Кропивницький містом перспектив для кожного


Під час з’їзду місцевої партії «Перспектива міста» її лідер Артем Стрижаков презентував потужну стратегію розвитку Кропивницького «Місто перспектив для кожного».


Перший блок стратегії – реконструкція міста для кожного.  Від соціального житла, будівництва парків – до реконструкції головних візитівок міста -  Набережної, площі Героїв Майдану, Ковалівського парку, Центрального скверу.  Окремий пункт – благоустрій від двору до мікрорайону. Команда Стрижакова вважає, що всі райони міста мають розвиватися рівноцінно, а двір – бути продовженням квартир мешканців, де щоденне життя – комфортне як для дітей, так і для дорослих.



Другий блок стратегії – комунальні служби для кожного.Він передбачає модернізацію системи опалення міста. Першочергово встановлюватимуться автономки в  об’єктах соціальної та бюджетної сфери. Також надаватимуться дозволи всім містянам на встановлення індивідуального опалення, а малозабезпечені городяни облаштовуватимуть індивідуальне обладнання завдяки допомозі з міського бюджету.


До цього блоку входить також і створення та запровадження системи реагування на комунальні проблеми городян «Оперативний виклик». Завдяки ній кожен житель зможе звернутися за допомогою по безкоштовній відкритій лінії або по додатку у смартфоні.  Процес діятиме за принципом «Викликав – приїхали – відремонтували».  



Третій блок стратегії передбачає забезпечення справедливого бюджету кожному мікрорайону та чесного розподілу бюджетних коштів в цілому.  


«Бідне місто те, де крадуть», тому, перш за все, розподіл грошей громади має бути чесним і йти не на одне велике будівництво, а на усі мікрорайони обласного центру.  Стратегія передбачає запровадження системи антикорупційного контролю «Справедливе місто». Вона забезпечить контроль відкритості тендерів та виконання робіт підрядниками,  чесну конкуренцію у наданні комунального майна та землі, і пріоритет у фінансуванні шкіл, дитячих садочків, закладів соціальної інфраструктури.


Природньо, що коли бюджет не буде розкрадатися, а угоди укладатимуться прозоро з вигідними для міста умовами – у кожному мікрорайоні будуватимуться дороги за сучасними технологіями з гарантією 10 років, а не розриватимуться по 30 разів у перші роки після капремонту.


Крім цього, команда Стрижакова використовуватиме якісну тротуарну плитку замість асфальтного покриття для дворів та тротуарів. Цей спосіб є не лише сучасним, але й економним, що доведено низкою успішних міст України.


 «Ми знаємо, що в місті треба багато чого змінювати, - говорить Артем Стрижаков, презентуючи свою Стратегію. -  Всі проблеми ми зібрали своїми руками і ногами – в прямому сенсі цього слова. Заходили в кожен двір і говорили з людьми. Крім того, ми об'їздили всю Україну, щоб взяти у кожного міста кращий досвід і привезти його нам. Ми відвідували європейські конференції та форуми, щоб володіти концепціями сучасного розвитку міст. І ми готові і повністю впевнені в своїх силах зробити Кропивницький містом перспектив для кожного!». 


5275Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: