Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 14 квітня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2020/04/14/bogdan-stojan-z-pochatku-karantinu-znaishli-sobi-robotu-maizhe-3000-meshkantsiv-kirovogradschini-.htm
політика, 14 квітня 2020

Богдан Стоян: «З початку карантину знайшли собі роботу майже 3000 мешканців Кіровоградщини»

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Про діяльність центрів зайнятості області у період карантину, реєстрацію безробітних громадян, порядок нарахування і виплати допомоги по безробіттю та інші питання йшла мова сьогодні, 13 квітня, під час відеоконференції, яку провів заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдан Стоян.


«Державна служба зайнятості, не зважаючи на оголошений карантин, працює у штатному режимі, є відкритою для всіх та постійно на зв'язку як з безробітними, так і з роботодавцями. З шукачами роботи – з метою забезпечення їх гідною роботою, а роботодавців – кваліфікованими кадрами», – зазначив Богдан Стоян.


Під час відеоконференції заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості коротко охарактеризував ситуацію, що склалася на регіональному ринку праці з початку року, а також у період карантину. Так, з 12 березня по 10 квітня поточного року отримали статус безробітного 2419 осіб, що на 46% більше ніж у відповідному періоді минулого року (1652 особи). Найбільше громадян звернулося до Кіровоградського та Олександрійського міськрайонних центрів зайнятості. У той же час, роботодавці Кіровоградщини пропонують майже 3000 вакансій (у минулому році станом на 1 квітня кількість вакансій складала 4,4 тис вакансій). Середня заробітна плата складає 6500 грн. У період карантину знайшли собі роботу майже 3000 мешканців Кіровоградської області.


За словами Богдана Стояна, служба зайнятості не організовує на період карантину професійного навчання зареєстрованих безробітних, проте продовжує проводити громадські та інші роботи тимчасового характеру за участі безробітних громадян.


Стосовно виплати допомоги по безробіттю Богдан Стоян повідомив, що віднедавна внесено зміни до чинного законодавства про зайнятість населення, порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, якими, на період карантину, встановлено нові умови реєстрації, перереєстрації безробітних, надання статусу безробітного та призначення допомоги по безробіттю.


«На період карантину статус безробітного надається з першого дня після звернення особи із заявою до служби зайнятості, допомога по безробіттю також призначається з першого дня реєстрації безробітного. Зазначена допомога виплачується у кожному випадку індивідуально, враховуючи страховий стаж, та у встановлені терміни. Мінімальний розмір допомоги по безробіттю 650 грн, максимальний – 8408 грн», – розповів Богдан Стоян.


Звертаючись до безробітних, Богдан Стоян запропонував їм створити персональний кабінет, за допомогою якого, з персонального комп’ютера чи мобільного телефону, можна отримувати значний обсяг інформації з питань пошуку роботи, виплати допомоги по безробіттю, іншої корисної інформації, що стосується власної зайнятості.


«На сьогодні служба зайнятості вживає заходів щодо спрощення процедури реєстрації безробітних громадян, освоює та пропонує нові дистанційні форми роботи з клієнтами, покращує свої сервіси та телекомунікаційні зв'язки.  Від сьогоднішнього дня, для зручності клієнтів, для реєстрації в центрі зайнятості необхідно заповнити та подати лише дві заяви – про надання статусу безробітного та призначення допомоги по безробіттю», – зауважив у підсумку відеоконференції Б. Стоян.


2137Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: