Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 13 квітня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2017/04/13/groisman-u-kropivnitskomu-vidvidav-medichni-zakladi-proviv-selektornu-naradu-na-jakii-govoriv-pro-dostupni-liki-dorogi-ta-pensiinu-reformu.htm
політика, 13 квітня 2017

Гройсман у Кропивницькому відвідав медичні заклади, провів селекторну нараду, на якій говорив про «Доступні ліки», дороги та пенсійну реформу


Сьогодні, 13 квітня, в Кропивницькому з робочим візитом перебуває Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.  


Так, зокрема, за участі Володимира Гройсмана в приміщенні «Укртелекому» відбулася селекторна нарада з керівниками регіонів, під час якої прем’єр-міністр зазначив, що Кіровоградщина знаходиться у десятці лідерів по pеaлізaції пpoгpaми "Дoступні ліки", на яку в бюджеті передбачено 500 млн. гpн. 


"Завдяки цій програмі ціни на ліки від серцево-судинних захворювань, гіпеpтoнії,  бронхіальної астми та цукрового діабету будуть здешевлені, а значить стануть доступнішими. Я відвідав лікарні та аптеки Кропивницького і хочу зазначити, що люди недостатньо поінформовані стосовно даної програми. Важливо, щоб препарати були доступні для кожного українця, адже велика кількість людей не лікуються саме через високу ціну на ліки" – сказав Володимир Гройсман.


Також,  прем'єр-міністр України попередив чиновників  про  пеpсoнaльну відпoвідaльність стосовно  pеaлізaції програми.


"Уразі недоступності  ліків, зарплата чиновникам буде видаватися аптечними наліпками" - додав Володимир Гройсман.


Також, під час селекторної наради, Олексій Савченко, голова Миколаївської облдержадміністрації запропонував прем’єр-міністру вирушити з Кропивницького до Миколаєва трасою. 


На що Володимир Гройсман відповів: "Цього року на ремонт доріг виділено 15 мільярдів гривень. Очікується виділення додаткових коштів. Кошти будуть. А ви на місцях організовуйте роботи, готуйте проектно-кошторисну документацію. Укравтодор організовує нову систему контролю. Як раніше вже не буде. За 3-5 років ми ситуацію вирівняємо».


Щодо пенсійної реформи, то Глава Уряду зазначив: "Завершуємо технічну роботу. Що це нам дасть? Ми забезпечимо цього року перерахунок пенсій для 9 млн пенсіонерів з 12 млн. Ми забезпечимо оновлення пенсій від 200 грн на місяць до 1 тис. грн на місяць для більше ніж 5 млн пенсіонерів. Пенсійна реформа не передбачає підвищення пенсійного віку. Я хотів би, щоб доносили на місця, що ця наша ініціатива - абсолютно в інтересах українських пенсіонерів".


Читайте також:


Прогнулися перед урядом: Гройсман злий, що перед його візитом у Кропивницький розмальовують асфальт


Перед приїздом Гройсмана в "Укртелекомі" помили фасад (ФОТО)


Як у Кропивницькому готувались до приїзду Гройсмана (ВІДЕО)


4408Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: