Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Кіровоград24
Дата: 30 березня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/03/30/povernennja-bludnoi-batkivschini-abo-zhkg-ne-pahne.htm
політика, 30 березня 2016

Повернення блудної «Батьківщини» або ЖКГ не пахне

Кіровоград24


Вчорашнє сесійне засідання Кіровоградської міської ради тривало майже весь світловий день, як кажуть, зранку до ночі. Проте, депутатам все рівно не вдалося розглянути всі питання порядку денного. Причиною цьому стало, в тому числі, те, що більшість сформована під міського голову Андрія Райковича дала тріщину. Як ми це вже писали в статті «Стара більшість під мера закінчилася? Буде нова?». 


Міські депутати з фракції «Батьківщини» «образилися» на колег по коаліції через непризначення гуманітарним заступником їх однофракційника Романа Колісниченка. Тому, в період до сесії, вони пробували шантажувати міського голову і більшість відмовою від спільних з ними голосуваннями. Це означало б фактичний розвал діючої більшості. Про таку ситуацію добре знали і в рядах умовної опозиції у фракціях «Нашого краю», «Рідного міста» та Опозиційного блоку. Тому їх формальні чи не формальні керівники провели переговори на рівні керівництва області і міста про переформатування більшості в міській раді, вже без «ображеної» «Батьківщини». Наслідком цих домовленостей стала узгоджена кандидатура представника «Нашого краю» Олега Яременка на посаду заступника міського голови з гуманітарних питань. Цю кандидатуру, по суті, напрацювали в облдержадміністрації, але вона влаштовувала і міський «Наш край», і навіть Опозиційний блок. Але, крім цього, була напрацьована ще одна домовленість – про фактичний перехід впливу на міську галузь ЖКГ до фракції «Нашого краю». Фактично, мало статися приблизно наступне. Скоріше за все, начальником головного управління ЖКГ міськвиконкому залишився б Олександр Хачатурян, який на місцевих виборах був кандидатом в міську раду від «Нашого краю». Проте важелі впливу на нього вже були б не у «Батьківщини», як зараз, а у «Нашого краю». Крім того, було домовлено, що вже на цьому сесійному засіданні до складу постійної комісії з питань ЖКГ увійдуть депутати з рядів «умовної опозиції», а згодом голову цієї комісії Розгачова мали б замінити на представника «Нашого краю». 


Проте, про ці переговори і домовленості дізналися в самій «Батьківщині». І, зваживши всі за і проти, вирішили образу за Колісниченка забути: Роман – ти друг, а ЖКГ – дорожче! І вже вчора фракція «Батьківщини» знову голосувала в унісон з фракціями більшості, що дало змогу, в тому числі, і без особливих проблем, зняти з посади неслухняного секретаря ради Володимира Смірнова і прийняти необхідний регламент. 


Наразі голосування показали, що більшість в раді нараховує 26 штиків. А це досить хитка конструкція, при необхідних 22 голосах. Тому очевидно, що попереду ми ще побачимо не одну спробу її переформатувати.      


3552Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: