Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Кіровоград24
Дата: 29 березня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/03/29/stara-bilshist-pid-mera-zakinchilasja-bude-nova-.htm
політика, 29 березня 2016

Стара більшість під мера закінчилася? Буде нова?

Кіровоград24


Сьогоднішнє сесійне засідання Кіровоградської міської ради, а вірніше голосування по деяких ключових питаннях порядку денного, показало, що стійкої більшості, як було раніше, під міського голову Андрія Райковича вже, очевидно, немає. Так, на початку засідання, міський голова зняв кадрове питання призначення своїм заступником Олега Яременка. Не зважаючи на те, що Олег Петрович, формально, є представником політичної партії «Наш край» (був кандидатом в депутати облради та очолював обласний штаб на минулих виборах), його кандидатуру лобіювали з великого будинку, який розташований на площі Героїв Майдану. Проте, за нього не збиралася голосувати «Батьківщина», яка сама на минулому засіданні пропонувала на цю посаду свого Романа Колісниченка, якого не підтримала, в першу чергу, рідна міському голові фракція БПП «Солідарність». 


Так само, мабуть, за Яременка не голосували б і депутати «Самопомочі». Так, секретар міської ради від цієї політичної сили Володимир Смірнов, напередодні на своїй сторінці у Facebook постив матеріали інтернет-ЗМІ про те, що Олег Яременко має бути люстрованим за  те, що працював керівником райдержадміністрації в часи президента Януковича. 


Однозначної позиції по цьому голосуванню не було і в депутатів від «УКРОПу». Та й в самій БПП «Солідарність», за нашою інформацією, кілька депутатів (збоку відомого в місті парку), скоріше за все, не дали б свої голоси за ці призначення. З іншого боку, не було визначеності по кандидатурі Яременка і у, політично рідному йому, «Нашого краю». За кулуарною інформацією, міські депутати цієї політичної сили претендують на вплив на призначення на посаду начальника головного управління ЖКГ міськвиконкому. Раніше ця квота, нібито, була за «Батьківщиною».  


Відсутність більшості в міській раді показали три голосування по ключовому питанню –  прийняття регламенту міської ради. Пропозиції міського голови, а згодом, і депутата від БПП «Солідарність», набрали, відповідно, 20 і 15 голосів. Пропозиція з іншого політичного боку депутатського корпусу – 19 голосів. Ці голосування стали індикатором відсутності більшості в сесійній залі. 


Далі буде ще цікавіше. Адже на цьому сесійному засіданні було оголошено про складання депутатських повноважень представника промерської БПП «Солідарність» Федора Згривця. На його місце, відповідно до списку цієї політичної сили, має прийти Андрій Кролевець. Саме він, разом з іншим членом виконкому – головою міської організації БПП «Солідарність», виступали головними критиками дій або бездіяльності вже нинішньої міської влади на засіданнях виконавчого комітету. Стає очевидним, що навіть в рідній мерові фракції, він не завжди матиме 100-відсоткову підтримку.    


3885Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: