Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 12 квітня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2013/04/12/larin-ljudina-povinna-otrimuvati-odnakovu-jakist-poslug-nezalezhno-vid-togo-de-vona-zhive-u-nevelikomu-seli-chi-megapolisi.htm
політика, 12 квітня 2013

Ларін: Людина повинна отримувати однакову якість послуг незалежно від того, де вона живе, у невеликому селі чи мегаполісі

"Планується, що в цілому обговорення має завершитися через півроку", - сказав він.

За словами представника АП, основне завдання реформи – "щоб людина отримувала однакову якість послуг незалежно від того, де вона живе, у невеликому селі чи мегаполісі начебто Києва". Це стосується шкіл, медицини, транспортного сполучення.

"Звісно, будь-яка реформа – це ломка, чиновникам у регіонах легше сидіти в кабінеті. А перетворення заплановані справді комплексні, масштабні. Їм доведеться рухатися, виходити зі своїх кабінетів, спілкуватися з людьми, вникати в їхні повсякденні проблеми, звітувати перед жителями… Але плоди будуть неодмінно", - заявив Ларін.

"От в одному з міст, приміром, медики на швидкій постійно скаржилася, що не вистачає бензину. Тоді на машини поставили GPS-навігатори, і – сюрприз! – бензину раптом стало вдосталь, тепер ще й залишки є. Такий-от людський фактор, і якщо не перемогти його, усе буде як і раніше", - навів він приклад.

За словами Ларіна, щоб змусити чиновника рухатися, його "можна й звільнити, але краще по-іншому".

"Сьогодні зарплата держслужбовця на рівні райадміністрації мінімальна, це близько 1100-1200 гривень.

Яка в нього може бути мотивація? Мотивацію повинні створювати люди, жителі території, які, по суті, наймають на роботу того чи іншого чиновника", - сказав він.

"Саме вони повинні визначити, скільки таких чиновників має працювати в органі місцевого самоврядування, яку зарплату їм поставити, щоб у них була мотивація надавати якісні послуги, як їх контролювати", - вважає Ларін.

"І коли всі учасники цього процесу зрозуміють усі переваги такого підходу, зрозуміють, що це сучасна європейська модель роботи, тоді й з'явиться мотивація для реалізації запропонованої концепції", - додав він.

Представник АП зазначив, що проробляли реформу, в основному, самі асоціації самоврядування, обл- і райради, а координувало дії Міністерство регіонального розвитку. Експерти збиралися на робочих групах.

Тепер концепцію повинні затвердити на місцях. "Це принципова позиція: її в жодному разі не можна нав'язувати. Потрібно, щоб її розглянула вся громада", - сказав Ларін.

4859Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: