Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: текст і фото - Савілович Денис
Дата: 8 липня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2022/07/08/genderna-nerivnist-abo-te-pro-scho-nemozhlivo-movchati.htm
фотогалерея, 8 липня 2022

Гендерна нерівність, або те, про що неможливо мовчати

текст і фото - Савілович Денис
 Наприкінці червня президент України підписав Закон «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами». Ратифікація Стамбульської Конвенції є важливим кроком для нашої країни, адже охоплює низку заходів із запобігання та протидії насильству, захисту його жертв, переслідування та покарання кривдників. Тому сьогодні, 8-го липня у Гончаренко центрі відбулася гра-тренінг про гендерну рівність “Бути жінкою”.

Люди, які були зацікавлені у темі подолання стереотипів, захисту прав жінок та зменшення гендерної нерівності, говорили про Стамбульську конвенцію, обмінювались власними думками з приводу стереотипів, ділилися досвідом, і отримували компетентні думки експертів. Проводила гру директорка Агенції сталого розвитку "Хмарочос", тренерка з питань Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека” Ірина Ткаченко.

Гра "Бути жінкою" - це інструмент перевтілення в одну з восьми унікальних героїнь. Усі вони мають магічні суперсили, але потрапляють в ситуації з реального життя, борються за рівні права і будуть своє щастя. Для цього їм доводиться долати упередження, несправедливість й інші перепони на шляху до успіху. 

Ось, як коментує свою участь у грі студентка другого курсу факультету філології та журналістики Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка Анна Ткаченко: «Мені було цікаво бути присутньою на цьому заході, послухати думки людей різних поколінь про стереотипи, про позитивні сторони, адже у світі, у якому ми живемо, жінці важче, на мою думку. Я й сама через певні складнощі пройшла, тому дякую за досвід, отриманий на грі. Ця тема є дуже важливою для висвітлення у мас-медіа, бо, я думаю, кожна жінка стикалася з певними проблемами гендерної нерівності, і про це важливо говорити».

Крім молоді та громадських активістів і активісток, на грі-тренінгу були присутні Микола Сульжук, капітан поліції, представник Управління дотримання прав людини Національної поліції України та патрульна поліцейська Оксана Білоброва. Це особливо важливо з огляду на роль правоохоронців в утвердженні гендерної рівності.

Гру “Бути жінкою” створила українська благодійна організація «Благодійний фонд «Stabilization Support Services» за підтримки «Українського жіночого фонду», щоби привернути увагу суспільства до боротьби проти гендерних стереотипів та дискримінації жінок.

1285Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: