Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Леся Нестройна, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею
Дата: 31 жовтня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2019/10/31/vidkrilasja-vistavka-robit-junih-hudozhnikiv-sovushkin-vernisazh-2019-.htm
фотогалерея, 31 жовтня 2019

Відкрилася виставка робіт юних художників «СОВУШКИН ВЕРНІСАЖ - 2019»

Леся Нестройна, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею


30 жовтня в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки робіт юних вихованців арт-студії «Совушка». 


Так добре, що в нашому місті є багато закладів мистецького спрямування, в яких  діти мають змогу всіляко розвивати свої творчі здібності, демонструвати таланти і дарувати нам хоча би краплинку світу своїх фантазій. Адже коли малюють і творять діти – весь світ ніби завмирає і стає різнобарвним, сонячним і по-справжньому добрим…


Знайомтесь, якщо ще не чули і не знаєте…арт-студія «Совушка»! 


Арт-студія «Совушка» – це простір, в якому діти мають можливість творити легко і натхненно без обмежень нудною навчальною програмою,                         а дорослі реалізувати давні мрії і опанувати будь-яку нову мистецьку техніку. Студії вже 3 роки і вона стрімко розвивається в абсолютно різних напрямках. 


Найменші діти 3-6 років полюбляють веселі інтерактивні заняття                            з розвитку уяви і творчого мислення. Граючись, вони з легкістю опановують усі основи образотворчого мистецтва: від назв кольорів і фігур - до сучасних художніх прийомів. 


Для юних художників від 7-ми років проводяться студійні заняття                            з класичного живопису, композиції та історії мистецтв. На них діти вивчають художню грамоту і вчаться вільно виражати свої емоції і почуття. 


Дорослим же пропонується сила-силенна найцікавіших професійних майстер-класів із сучасних декоративних технік: розпис на папері, дереві, яєчній шкаралупі, склі, пряниках, шоколаді, декорування (декупаж, квілінг, колаж, гравірування), робота із тканиною (батік, текстильний розпис), робота                    із папером, різьблення, ліплення. Саме головне – «Совушка» об’єднує сім’ї через спільну працю батьків і дітей, навчає батьків розвивати своїх дітлахів творчо і прислухатися до їхніх бажань. 


Хто ж опікується й розвиває творчі здібності «совенят»? А засновниками                     і викладачами студії є художниці-чарівниці, майстрині, педагоги з багаторічним досвідом Тетяна та Світлана Стороженки. 


Восени арт-студія «Совушка» святкує свій третій день народження                            і представляє виставку малюнків юних художників – «Совушкин вернісаж».             100 маленьких, і вже майже дорослих «совенят» віком від 5 до 13 років готувались до неї декілька місяців і з радістю хочуть поділитися своїми здобутками. На виставці можна побачити як оживають песики, граються котики, стрибають зайчата, плавають рибки, співають пташки, мріють дракончики та єдиноріжки, як красиво сідає сонечко, яким може бути підводне царство, задумливий океан та ще багато іншого. А також вашій увазі пропонується творчий доробок і дорослих «вихованців» студії, які виявили бажання продемонструвати свої мистецькі таланти. 


Приємно й радісно стає і від того, що арт-студія не залишається осторонь і від благодійних вчинків. 24 квітня 2019 року в стінах нашого художнього музею вже вдесяте відбувся Великодній Благодійний Аукціон. І вихованці студії залюбки надали свою групову роботу «Літній ранок» (2018), яку придбала відома меценатка Людмила Шубіна за 1 500 грн. Пані Людмила,                     в свою чергу, вирішила передати малюнок  до КЗ «Кіровоградська міська лікарня швидкої медичної допомоги». 


З Днем народження, «совенятка»! Побажаємо арт-студії «Совушка» подальших творчих перемог, залучаючи широку аудиторію своїх прихильників до цікавих заходів, підкорювати нові вершини та зберігати свою мистецьку індивідуальність!


До фондового зібрання обласного художнього музею керівник арт-студії  пані Тетяна Стороженко передала малюнки Стрючок Ірини «Наші звичаї» та Савенка Костянтина «В Україні».

                                                                                                          

2026Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: