Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: ГУ ДФС у Кіровоградській області
Дата: 15 липня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2016/07/15/pidsumki-roboti-pershogo-pivrichchja-obgovorili-pid-chas-virobnichoi-naradi-u-fiskalnii-sluzhbi-oblasti.htm
економіка, 15 липня 2016

Підсумки роботи першого півріччя обговорили під час виробничої наради у фіскальній службі області

ГУ ДФС у Кіровоградській області


Сьогодні, 15 липня, Головним управлінням ДФС у Кіровоградській області проведено виробничу нараду з керівним складом підпорядкованих ОДПІ за участю заступника голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрія Коломійцева та голови Кіровоградської обласної ради Олександра Чорноіваненка.


Про підсумки першого півріччя 2016 року та процеси, які відбуваються сьогодні в рамках реформи фіскальної служби розповіла в.о. начальника ГУ ДФС у Кіровоградській області Тетяна Гавренкова.


За її словами, у відомстві визначено 5 основних блоків завдань, за основними функціональними напрямами роботи, а саме: забезпечення надходження коштів до бюджетів усіх рівнів, продовження роботи по виявленню необлікованої найманої праці та підвищенню рівня заробітної плати, посилення контролю за сільгосппідприємствами, забезпечення скорочення кількості боржників та податкового боргу та підвищення ефективності контрольно-перевірочних заходів. 


Підводячи підсумки роботи Головного управління ДФС в області за перше півріччя 2016 року очільниця обласного апарату зазначила, що всі індикативні показники по основних платежах виконані у повному обсязі. До загального фонду державного бюджету забезпечено надходження у сумі 2,6 мільярди гривень. Темпи наповнення бюджетів усіх рівнів випередили минулорічні показники в 1,7 рази, що на 1 мільярд гривень більше по відношенню до рівня минулого року. 


До державного бюджету платниками регіону перераховано 1 мільярд 290 мільйонів гривень. Місцеві бюджети Кіровоградської області протягом січня – червня поточного року наповнились на 1,3 мільярди гривень податків і зборів, що на 487 млн. грн. більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року. 


На постійному контролі органів ДФС є питання дотримання законодавчо встановлених мінімальних гарантій з оплати праці, легалізації трудових відносин та надходження ПДФО та єдиного внеску до бюджету за рахунок виведення з «тіні» трудових ресурсів. 


У травні 2016 року середня заробітна плата по області до аналогічного періоду минулого року зросла на 23,0відс. та склала 3858,0грн., що на 600грн. або 17відс. більше ніж у січні цього року. Позитивна динаміка збільшення заробітної плати відбувається щомісяця.  Заробітна плата громадян по області коливається від 350грн. до 300тис.гривень.


Підвищення рівня заробітної плати дало змогу додатково залучити  45млн.грн. податку на доходи фізичних осіб, що на 52відс. більше показника минулого року.


„Впродовж першого півріччя ц.р. за результатами заходів податкового контролю, виявлено 464 офіційно не оформлених найманих працівника, до державної реєстрації залучено 138 фізичних осіб. Вцілому, за рахунок контрольно-перевірочної роботи додатково мобілізовано до бюджету 7,0млн.грн. податків, що у 2 рази більше ніж у минулому році” – констатувала  Тетяна Гавренкова.


Під час свого виступу Андрій Коломійцев відзначив позитивні результати роботи щодо наповнення коштами бюджетів усіх рівнів за перше півріччя 2016 року та окреслив подальші напрямки роботи територіальних органів ДФС у Кіровоградській області з вжиття заходів з погашення податкового боргу до бюджетів, підвищення рівня заробітної плати, впорядкування оподаткування сільхозвиробників, які обробляють земельні ділянки одноосібно, збільшення надходжень по акцизному податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.


Олександр Чорноіваненко наголосив, що лише спільними зусиллями територіальних органів ДФС та органів місцевого самоврядування ми можемо досягти кращих результатів по області щодо виведення із «тіні» трудових ресурсів та підвищення рівня оплати праці суб’єктами господарювання різних галузей економіки. 


Також на виробничій нараді виступив перший заступник начальника ГУ ДФС в області Дмитро Афонін, який зупинився на результатах роботи оперативних підрозділів за січень-червень 2016 року.


До Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) за матеріалами оперативних підрозділів податкової міліції внесено 42 кримінальних проваджень, з яких 31 відносяться до категорії тяжких та особливо тяжких, у тому числі 17 за ст. 212 КК України, тобто за фактами ухилення від сплати податків, а також обліковано 12 кримінальних правопорушень за ознаками злочинів, передбачених ст. 204 КК України, тобто за фактами незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.


В рамках операції «Акциз-2016», направлених на протидію незаконному виробництву та обігу підакцизних товарів і перекриттю каналів їх контрабандного походження на внутрішній ринок України, співробітниками оперативного управління ГУ ДФС у Кіровоградській області у січні-червні    2016 року припинено діяльність трьох незаконних виробництв підакцизної продукції та вилучено з незаконного обігу підакцизних товарів на суму 12,3млн.гривень.


В ході проведених заходів, направлених на упередження незаконного відшкодування ПДВ, до ЄРДР, за матеріалами оперативних підрозділів податкової міліції, внесено 2 кримінальних провадження за фактами незаконного відшкодування ПДВ у сумі 570тис.грн. та 1 кримінальне провадження за фактом незаконної заявки на відшкодування ПДВ у сумі 168,7 тис.гривень.


За 6 місяців 2016 року слідчим управлінням фінансових розслідувань закінчено досудове розслідування у 24 кримінальних провадженнях (або 23,8 відсотка від усіх розслідуваних), з яких 12 направлено до суду. За аналогічний період минулого року до суду було направлено 5 кримінальних проваджень.


До кримінальної відповідальності притягнуто 15 підозрюваних осіб, у т.ч. 3 особи за кримінальні правопорушення, вчинені у складі організованої злочинної групи, що втричі більше показника січня-червня 2015 року.


„Ми працюємо за новим напрямком роботи, який надасть змогу забезпечити додаткові надходження до місцевого бюджету – це боротьба з порушеннями законодавства при сплаті пайової участі забудовників у розвитку інфраструктури населеного пункту. Хочу завірити, що підрозділами податкової міліції Кіровоградської області буде вжито всіх необхідних заходів щодо  виконання поставлених завдань по боротьбі зі злочинністю у сфері економіки” – додав на завершення виступу перший заступник начальника ГУ ДФС в області Дмитро Афонін.


Не оминули на нараді питання запобігання, попередження та профілактики корупційних діянь у фіскальній службі.

 За даними  відділу внутрішньої безпеки Головного управління ДФС в області протягом січня-червня 2016 року працівниками відділу проведено 37 перевірок відносно посадових осіб ГУ ДФС у Кіровоградській області, за наслідками яких внесено 16 подань про притягнення винних осіб до  відповідальності та усунення причин та умов, що сприяли вчиненню порушень За результатами розгляду 4 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Крім того, 10 матеріалів перевірок направлено до правоохоронних органів, в результаті розпочато 4 кримінальних провадження (ч.2 ст.364 та ч.3 ст. 365 КК України) відносно посадових осіб ОДПІ.


За січень-червень  відділ внутрішньої безпеки Головного управління ДФС в області 2016 року провів 157 профілактичних заходів щодо недопущення корупційних дій та порушень законодавства у сфері службової діяльності з працівниками фіскальної служби Кіровоградської області.


Підсумовуючи свій виступ начальник відділу внутрішньої безпеки обласного апарату Матвій Щербина зазначив, що співробітники відділу внутрішньої безпеки неухильно та відповідально відносяться до покладених на них обов’язків та усвідомлюють всю відповідальність за реалізацію запланованих в Україні реформ, направлених на протидію корупції.



3454Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: