Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: Весь Кіровоград
Дата: 22 січня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2015/01/22/vikonkom-mozhe-sogodni-pogoditi-stavki-mistsevih-podatkiv-perelik-.htm
економіка, 22 січня 2015

Виконком може сьогодні погодити ставки місцевих податків (ПЕРЕЛІК)

Весь Кіровоград

Сьогодні о 14 годині відбудеться засідання Кіровоградського міського виконавчого комітету. В порядку денному засідання серед інших питання про погодження виконавчим комітетом ставок місцевих податків. Так, зокрема, членам виконавчого комітету пропонується встановити ставку туристичного збору у розмірі 1% до бази справляння спору. Платниками збору є особи, які прибувають в Кіровоград та отримують послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов’язанням залишити місце перебування у зазначений строк.

Також членам виконкому пропонується погодити ставку акцизного податку у розмірі 5% від вартості (з податку на додану вартість): пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, нафтопродуктів, скрапленого газу, речовин, що використовуються, як компонент моторних палив, палива моторного альтернативного, що реалізується через роздрібну торговельну мережу.

Виконком має затвердити також, так званий, «транспортний податок». Фізичні чи юридичні особи, що мають легкові автомобілі, які використовувалися до п’яти років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3 тис. куб. см. оподатковуються з розрахунку на календарний рік, у розмірі 25 тисяч гривень за кожен легковий автомобіль.

Також на розгляд членів виконкому виноситься рішення про розміри ставок єдиного податку для юридичних та фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування. Такі ставки пропонуються від 8 до 15 % розміру мінімальної заробітної плати, відповідно до належності до тих чи інших груп платників єдиного податку.

Найбільш резонансним питанням ставок місцевих податків є оподаткування житлової та нежитлової нерухомості. На сьогоднішнє засідання виконкому пропонується оподатковувати квартири від 75 кв.м та житлові будинки від 150 кв.м площі за ставкою 0,5 % від розміру мінімальної заробітної плати. Різного роду прибудови, садові та дачні будинки та кімнати у багатосімейних (комунальних) квартирах пропонується оподатковувати за ставкою 0,25% від розміру мінімальної заробітної плати. Що стосується приміщень нежитлової нерухомості, то їх пропонується оподатковувати за ставкою 0,1 % від розміру мінімальної заробітної плати, крім сьомої категорії, яка включає господарські будівлі, допоміжні (приміщення, до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, бойлерні, трансформаторні підстанції, тощо). Цю категорію пропонується оподатковувати 0,01 % від розміру мінімальної заробітної плати.

У випадку, якщо виконком погодить ці ставки, то їх так само має погодити сесія Кіровоградської міської ради, яка відбудеться 27 січня.

3804Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: