Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор:
Дата: 29 травня 2012
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2012/05/29/pavlo-shtutman-chervona-zirka-klaster-ta-industrialnii-park.htm
економіка, 29 травня 2012

Павло Штутман: «Червона зірка», кластер та індустріальний парк

Добре відомий в Україні та світі кіровоградський завод «Червона зірка» продемонстрував у першому кварталі поточного року впевнений ріст основних показників. Так, обсяг реалізації продукції підприємства у січні-березні склав 124,6 мільйонів гривень – майже в півтора рази більше, ніж за аналогічний період минулого року, обсяг виробництва заводу збільшився на 35%. Про це під час прес-конференції в Кіровограді повідомив Павло Штутман, голова наглядової ради ПАТ «Червона зірка».



За його словами, збільшення об’ємів реалізації відбулось як на традиційних ринках збуту, в Україні та Російській Федерації, так і в країнах ближнього та дальнього зарубіжжя. Частка чистого експорту в продажах заводу склала 56,4%.



Чисельність персоналу, задіяного на заводі, на кінець першого кварталу склала 1649 чоловік, що на 8,6% більше, ніж у аналогічному періоді 2011 року. Середня заробітна плата на підприємстві у березні поточного року склала 3240 грн., що на 18,1% більше, ніж у березні 2011 року.



За інформацією Павла Штутмана, значно зріс і обсяг інвестицій підприємства у розвиток та технічне переоснащення виробництва. Порівняно з січнем-березнем 2011 року їх обсяг зріс у 2,8 разів, і склав 15,9 млн. грн. Кошти вкладаються, зокрема, у введення в експлуатацію ще одного комплексу для порошкової покраски деталей машин, придбання сучасного металорізального обладнання, та продовження програми з тепло- та енергозбереження (утеплення виробничих приміщень підприємства).

Продовжується робота і з модернізації продуктів заводу та впровадження у виробництво нової техніки. Зокрема, налагоджується виробництво нової зернової сівалки «Астра СЗ 5,4 03», просапної сівалки серії «Веста» з висіваючим апаратом типу «Профі», просапних сівалок «Вега 12» та «Вега 16», на останніх стадіях випробувань знаходяться посівні комплекси «Оріон 9» та «Алькор 7,5».



За перший квартал 2012 року продукція заводу була представлена на трьох профільних виставках міжнародного значення: AGRA 2012 (Болгарія, м. Пловдів), AgroTech 2012 (Польща, м. Кельце), Ka pasesi 2012 (Литва, м.Каунас). Участь у європейських виставках є невід’ємною частиною програми щодо розширення присутності техніки, виробництва ПАТ «Червона зірка» в країнах Європи, - зокрема, зазначив Штутман.



Крім того, відповідаючи на питання журналістів, керівник торкнувся питань створення на території Кіровоградщини машинобудівного кластеру та індустріального парку «Ельворті» в обласному центрі.

4458Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: