Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Бібілотека-філія №12
Дата: 11 вересня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2023/09/11/znai-i-shanui-literaturu-ridnogo-kraju.htm
культура, 11 вересня 2023

Знай і шануй літературу рідного краю

Бібілотека-філія №12


«Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього», «хто не шанує видатних людей свого народу, той сам не гідний пошани», - писав Максим Рильський. Звернена до нащадків заповідь поета особливої актуальності набуває тепер, коли йде активний процес виховання у молоді почуттів патріотизму, любові й гордості за рідний край…

      

У бібліотеці-філії для дітей №12 МЦБС міста Кропивницького відбувся День бібліографії «Знай і шануй літературу рідного краю». Метою цього заходу є виховання любові до літературного слова, поваги до талановитих людей. Працівники книгозбірні знайомили відвідувачів із поетами і письменниками рідного краю, оформивши книжкову виставку-інформацію «Художнє слово рідного краю».   


Гра «Бібліографічне доміно» навчила юних користувачів відшукувати книги за назвою та автором, діти разом з бібліотекарями вчилися користуватися каталогами. Ми знайомили користувачів з поняттям «бібліографія», з книгами про книги – бібліографічними покажчиками,  а  також  з  бібліографічними довідками і покажчиками, які протягом багатьох років  створюються в нашій бібліотеці на допомогу читачам.  


Протягом дня бібліотекарі проводили з дітьми невеликі індивідуальні бібліографічні бесіди, розповідали для чого потрібні бібліотечні каталоги та різні картотеки,   як користуватися бібліографічними посібниками тощо. Кожний відвідувач бібліотеки «заряджався вітамінами», переглянувши книжковий фреш «Смакуємо новинки краєзнавчої  літератури».


862Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: