Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 13 лютого 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2023/02/13/-chas-vchitisja-ljubiti-leonid-kutsenko-.htm
культура, 13 лютого 2023

«Час вчитися любити. Леонід Куценко»


У час духовної занедбаності суспільства неймовірно зростає роль особистості, котра сповідує патріотизм, як роботу – наполегливу, послідовну, негаласливу і совісну. 


Саме такі люди формують сучасний енергетичний простір, в якому зростає нація. Це сказано про Леоніда Куценка – видатного Педагога, літературознавця, представника Національної спілки письменників України, лауреата літературної премії імені Євгена Маланюка і просто прекрасної людини. Цьогоріч йому б виповнилося 70 років. 


До цієї визначної дати працівники бібліотеці-філії №1 організували для своїх читачів літературну композицію «Час вчитися любити. Леонід Куценко». 


Наші відвідувачі мали змогу ознайомитися з його літературним та науковим доробком, познайомитися з відгуками про нього наших сучасників, відчувши всю глибину його таланту дослідника та критика. Адже саме він у сучасному літературознавстві є найавторитетнішим дослідником творчості Євгена Маланюка та Празької літературної школи. Леонід Васильович ще багато б зробив, написав, дослідив, навчив. Проте, нажаль, страшна трагедія забрала життя нашого видатного земляка в розквіті сил …


758Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: