Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Тетяна Колєчкіна, завідувачка відділу краєзнавства
Дата: 2 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2020/12/02/tvorcha-osin-valentina-karpova.htm
культура, 2 грудня 2020

Творча осінь Валентина Карпова

Тетяна Колєчкіна, завідувачка відділу краєзнавства


В останній день листопада, у відділі краєзнавства обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Дмитра Чижевського, відбулася зустріч з Валентином Карповим – військовим лікарем, офіцером запасу ЗС України, письменником, художником-аматором, громадським діячем, головним отаманом обласної громадської організації «Центральний козацький округ», генерал-полковником козацтва. Валентин Євгенович – член творчого об’єднання «Парус» та Спілки слов’янських письменників України. 


Творчий доробок Валентина Карпова – великий і багатогранний. Це понад 30 різнопланових книг, розрахованих на дорослого читача та молодь: «Афіліація і влада» (2007), «Воспитание и самосознание» (2008), «Мораль переходного периода» (2009), «Земляне: мифы и реальность» (2010), «Психология брака» (2011), «В ожидании выстрела Авроры» (2012), «Запрещенная правда: мифы и реальность Третьего рейха» (2013), «Акценти сивої давнини» 1 і 2 том (2014), «В пошуках істини» (2014), «Розірвана Україна» (2015), «Подорож у часі» (2015), «Центр України: читач як свідок» (2016), «Країна знань» в трьох томах (2018-2019), серія із шести книг «Відголоски родинної пам'яті» (2020).


Виставка картин, що представлена у відділі, розкрила ще одну грань талановитої особистості Карпова – його дар як художника. Експозиція складається із 40 робіт. Хоча він не фахівець-художник, а скоріше аматор, але його картини привертають увагу фантастичними сюжетами, кольоровою гамою, аурою добра і світла. В його творах зображується любов до людей, до рідної природи.  Деякі з картин  мають ознаки декоративного українського розпису.


Під час зустрічі, очільниця творчого об’єднання «Парус» Олена Надутенко вручила Валентину Євгеновичу членський квиток Спілки слов’янських письменників України.


Головний меседж творчості Валентина Карпова – творити добро для людей.


Запрошуємо на перегляд книжкової та художньої виставки!



3327Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: