Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: спорт
Автор: UA-Футбол
Дата: 15 лютого 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/sport/2016/02/15/ruslan-zubkov-zirka-priemno-zdivuvala-svoim-profesionalizmom.htm
спорт, 15 лютого 2016

Руслан Зубков: "Зірка" приємно здивувала своїм професіоналізмом

UA-Футбол


 

Перший новачок "Зірки" під час поточного трансферного вікна, універсал Руслан Зубков, дав своє дебютне інтерв'ю в якості гравця кіровоградського клубу.


- Які вперше враження від роботи в новій команді?


- "Зірка" приємно здивувала в плані підходу, тренерського штабу, своїм професіоналізмом.


- На який термін підписали контракт?


- Півтора роки.


- Чи були інші варіанти продовження кар'єри?


- Були, але конкретна пропозиція була тільки від кіровоградської "Зірки". Я бачив, що клуб хотів мене підписати, за мною приїхали, почали відразу вести переговори. Все інше було поверхнево.


- Чи могли влітку залишитися в "Іллічівці"?


- Там така невизначена ситуація була... Хотів, але там відбулася зміна тренерського штабу. Микола Петрович [Павлов] йшов по ряду причин, залишив список наступному тренеру, але той, мабуть, захотів вибрати інших футболістів. Адже тоді досить багато гравців покинуло команду. Хоча Павлов хотів зберегти колектив, щоб відразу ж повернутися до Прем'єр-ліги.


- Що для вас було найважчим при переході з Прем'єр-ліги у Другого дивізіону?


- Найважче було відновлення після операції. Я після харківського "Металіста" поїхав до Києва на операцію. Відновлення затяглося на місяць, за рахунок цього я не зміг залишитися у вищому дивізіоні, бо трансферне вікно закривалося, а я був не готовий кудись поїхати.


- У "Реал Фармі" ви працювали під керівництвом свого батька. Незвичайний досвід?


- Так. Але субординація все одно була присутня. На футбольному полі це тренер, тільки за полем це був батько. А так я був звичайним футболістом, який виконував завдання головного тренера.


- У чому секрет вашої досить високої, як для гравця оборонного плану, результативності?


- Не знаю. Напевно, завдяки моєму дідусеві, який дав мені школу. Я володію обома ногами, головою непогано граю. Важко пояснити: є момент - забиваю, допомагаю собі й команді.


- Що "Реал Фармі" не вистачає, щоб боротися за вихід до Першої ліги?


- Важке питання. Багато що є, багато чого не вистачає. Команда в принципі готова грати в Першій лізі. Можливо, буде знаходитися не в першій десятці. Ставка в клубі йде на розвиток молодих футболістів, нових імен, щоб вони йшли вище і за рахунок цього заробляти. До того ж, щоб боротися за вихід, потрібно запрошувати футболістів з інших регіонів. Зі свого міста важко зібрати команду і виступати на Україну. Восени в "Реал Фармі" Кулішенко виступав, я потрапив до команди, ще ряд кваліфікованих футболістів - це просто випадок.


- Розмовляли вже з головним тренером "Зірки"? Які завдання перед вами і клубом ставляться на найближче майбутнє?


- Завдання стоїть одне: вихід до Прем'єр-ліги, ми інших завдань і не розглядаємо. Саме переді мною стоїть завдання допомогти команді, показати свою гру і, безумовно, я допоможу.


- Ви гравець універсальний, можете зіграти як в обороні, так і в центрі поля. На вас тренерський штаб розраховує як на гравця лінії захисту або ж вас запрошували в якості півзахисника?


- Півзахисника. А там, звичайно, за необхідностю ротації можна робити які завгодно.


UA-Футбол


3938Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: