Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 9 жовтня, 10:27
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/10/09/granti-dlja-viiskovih-novi-mozhlivosti-dlja-navchannja-ta-pratsevlashtuvannja.htm
суспільство, 9 жовтня, 10:27

Гранти для військових, нові можливості для навчання та працевлаштування

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Карту можливостей для ветеранів та членів їх сімей у сфері зайнятості та професійного розвитку презентували сьогодні, 8 жовтня, фахівці Кіровоградського обласного центру зайнятості з метою надання допомоги військовослужбовцям – учасникам бойових дій у їх адаптації до мирного життя та сучасного ринку праці. 


Зустріч фахівців із візитерамипройшлау змішаному форматі (офлайні онлайн режимах), тому кожен охочий зміг доєднатися та почути необхідну йому інформацію, що стосується  сфери зайнятості.


Захід був скомпонований таким чином, щоб його учасникиповністю розкрили всі можливості Державної служби зайнятості та визначили шляхи адаптації до умов сучасного ринку праці та реінтеграції в систему реальних трудових відносин.


Перший блок мав назву: «Самозайнятість та підприємництво». В ході розкриття цього сегменту,наголошувалось, що Державна служба зайнятості пропонує учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей отримати грант на створення або розвиток власної справи. Підіймались питання: як подати заявку на отримання гранту, які особливості отримання державних грантів на започаткування та розвиток бізнесу, на що можна використати грантові кошти,  які розміри гранту можна отримати та від чого вони залежать. Також мова йшла й про можливість отримання мікрогранту на створення чи розвиток власного бізнесу. 


Інформаційний блок під назвою: «Навчання: підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації» розкрила Вікторія Бернікова, начальник відділу активних програм зайнятості обласного центру зайнятості. Цей блок допоміг учасникам заходу дізнатися про інструменти, які можуть використати візитери для підвищення рівня власної професійної компетентності за різними напрямами. Зокрема, В. Бернікова  акцентувала увагу присутніх на можливостях безкоштовного навчання за експериментальним проєктом з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, здобуття освіти за сприяння служби зайнятості за ваучером. 


Під час заходу учасники дізналися про можливості «Єдиного порталу вакансій», який об'єднав провідні сайти з пошуку роботи та допомагає шукачам знайти своє місце на ринку праці. 


Аби присутні дізналися про послуги, які надають неурядові організації, було презентовано «Єдине вікно послуг». «Державна служба зайнятості впорядкувала та об’єднала інформацію про комунальні установи, благодійні фонди, недержавні, громадські організації і послуги, які вони надають учасникам бойових дій та членам їх родин. Таким чином вони можуть розраховувати на підтримку з боку недержавних організацій, а також консультації і допомогу, що безпосередньо впливають на подальше професійне життя, навчання, працевлаштування, відкриття власної справи тощо»,–наголосила провідний фахівець з профорієнтації обласного центру зайнятості Галина Хлань.


Після проведеного заходу в окремих структурних підрозділах філій обласного центру зайнятості відбулося активне спілкування Захисників та Захисницьіз соціальними партнерами, які опікуються питаннями соціального захисту ветеранів та ветеранок, та які були запрошені на захід. Наприклад, у Світловодському управлінні Олександрійської філії обласного центру зайнятості на захід були запрошені представники Ветеранського хабу, що створений у Світловодській громаді.Зазначалося, що Ветеранський хаб –локація, де ветерани війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалі учасники бойових дій, військовослужбовці та члени їхніх сімей можуть обговорити та розв’язати проблемні питання соціального захисту, отримати психологічну, юридичну допомогу, напрацювати покрокові дії та ефективні засоби реабілітації та соціалізації у повсякденному житті, отримати освітні та інші послуги.


«Підтpимка учасників бойових дій та ветеpанів дуже важливе питання для нас. Такий формат заходу є ефективним, адже навіть віртуальне спілкування об'єднує зацікавлені сторони - це нові ідеї щодо реалізації можливостей та задоволення потреб ветеранів та їхніх родин. Тож продовжуємопpацювати та підтpимувати один одного, не припиняємо пошук точок дотику у вирішенні найважливіших питань на шляху реінтеграції в нове українське суспільство», – підкреслила наостанок начальник управління Олександрійської філії обласного центру зайнятості Лариса Шевченко.


Водночас у Кропивницькій та Олександрійській філіях обласного центру зайнятості на базі створених офісів підтримки мікро- і малого бізнесу  «Зроблено в Україні»проходили консультації щодоучасті у грантовій програмі «Власна справа» та її умов.Нагадаємо, що офіси «Зроблено в Україні» – складова частина національної політики Уряду з підтримки українських виробників. Вони є платформою для сприяння розвитку вітчизняного бізнесу та підвищення конкурентоспроможності українських товарів на ринках.


      

1116Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: